Motor parçasına kaynak önerisi?

frekans50

⁵⁰
Dikkatsizlik sonucu arabanın bir borusunu kopardım. Zarar görmüş titreşimle kendisi koptu. Galiba egzoz odacığına ait basınç ölçülüyor. Araç motor uyarısı veriyor. Partikül filtresi hatası sanmıştım

Dipten bağlantı noktasını sökebilirim. kaynak yapılmalı ? sanayiye gidilecek. Hangi kaynak uygun olur?

Soket takılan sensörü, somun ile sökerek ayırdım. Kaynak esnasında zarar görmez

Ekler

• VID_20250924_165147.mp4
    14.6 MB
Gördüğüm kadarıyla boru çelik, koptuğu yer pirinç. Sert lehim ile birleştirilebilir. Ama eğer koptuğu yer özel bir sensör barındırıyorsa, aşırı ısıdan dolayı kullanılamaz hale gelebilir.

Araba rolantide 1000 deviri geçmiyor
Gaza basılırsa 3bin deviri geçebilir.

Sensörü uçta, Kaynak noktasına uzak .

IMG_20250925_094820_edit_27661508780674.jpg

Son düzenleme:
Hmm tamam. Eğer sensör varsa oksi asetilen uygun olmaz, çok fazla ısı girer kaynak yerine. Bu durumda TIG kaynak makinası ile hızlıca sert lehim daha uygun olur. Isı girdisi sınırlı olur ve neticede oluşan kaynak da daha estetik olur.

200lira. Montaj vidası zaten kayıp olduğundan bayrak direği gibi sallanarak boruyu dipten koparmış olabilir. Ben yanlışlıkla kendim yaptım diye düşünüyorum. Vidası olsaydı dipten oynamaz ve kopmazdı. Vida bulup taktım.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,353
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back