czorgormez
Temporary user
evet o güzel bir seçenek hem masaüstü hem de sahada kullanmak için ideal.Rigol powerbank ile çalışabiliyor
evet o güzel bir seçenek hem masaüstü hem de sahada kullanmak için ideal.Rigol powerbank ile çalışabiliyor
Scope aslında sadece sensör değil o yolların CIS sistemi KE JETRONIC içinde de gereklibu güne kadar onlarca oto elektrikçi/ oto yazılımcı ile tanıştım sohbet ettim yeri geldi birlikte çalıştım hiçbirinin osiloskobu yoktu.
Size tavsiyem iyi bir multimetre ve aracınıxa ait sensörlerin bozuk olanını alın bozuk olmasına dikkat edin bozuk sensör nasıl davranıyor bozuk sensör ne kadar akım çekiyor bunlara hakim olursanız elinizdeki sağlam veya değil ayırt edebilirsiniz
Dm attım hocamGeçtiğimiz günlerde hava akış sensörü değiştirdim. 18200TL bana çok pahalı geldi. Bundaki çıkış sizce nedir? Skopla bakılır mı? 0.4V aralığında DC çıkış veriyor. İçi çok hassas. Açarken tuz gibi dağıldı. Tamir olacak şey değildi. Mikroskobum var deyip tamire giriştim. Çöp oldu. Üzerindeki NTC yerine 2k2 sabit direnç takarsak ECU hava sıcaklığını 22⁰C okuyor. Bunu öğrendim ama bu bilgi işime yaramadı. Yeni sensör aldım
Kıvılcım testi ha..belki kıvılcımların boyunu ölçüyordur gözleri ile..küçümsemeyelim..!Elektrik varmi yokmu diye kablolari bir birine vurup cikan kivilcima gore karar veren adamin scopu olsa ne olur olmasa ne olur?
Sizden sonra benim gibi kejetronic tamiri yapan insanlara baktım fnırsı 2c53p kullanıyor ve memnun olduğunu söylüyor böyle bir cihaz başlangıç için yeterli gelir mi ? Bir de hangi rigoru önerir siniz ? TeşekkürlerUni-T osiloskop üretmeye de başladı. İlla masaüstü bir osiloskop alacaksan, Rigol DHO804 24 bin TL vereceğine Unit UTD2102CEX+ 14 bin 500'e alınabiliyor.
Biri 2 kanal diyebilirsin ama neredeyse aynı paraya iki bağımsız osiloskop alabilirsin. Biri bozulursa diğeri ile devam etme şansın olur. Böyle şeyler bozulduğunda tamiri için muhatap bulmak çok güç. Forumda daha dün arızalı Rigo konusu açılmış.
Merhaba arkadaşlar rigol osiloskop ekranında titreşim ve karıncalanma neden kaynaklanır. Ölçüm değerleri doğru. İlk 5 dk normal sonra titreşmeye başlıyor. Her iki kanalda da aynı problem. Gürültüden kaynaklanmadığı kanısındayım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar.![]()
- hozlu45
- Cevaplar: 12
- Forum: Test Cihazları, Laboratuvar Ekipmanları
Hem bu da sadece otomobil de değil, her türlü işini görür.
![]()
Unit Unit UTD2102CEX+ Dijital Osiloskop - 14.498,68 TL
Unit Unit UTD2102CEX+ Dijital Osiloskop ürününü ve Osiloskoplar kategorisindeki ürünlerin çeşitleri ve fiyatlarını görebilirsiniz.www.kartalotomasyon.com.tr
44482 eklentisine bak
Elektroniğe uzun bir ara verdiğim için geçmişte birçok farklı marka ürün kullandım. Ancak günümüzde Rigol osiloskoplarını neredeyse hiç kullanmadım hatta denemedim bile denebilir. Bu nedenle tavsiye mahiyetinde bir şey söylemem doğru olmaz. Son 5 yılda Siglent SDS1000X-E serisini ve SDS2000X Plus modelini kullandım. Bir sonraki tercihim de muhtemelen SDS3000X HD olur.Sizden sonra benim gibi kejetronic tamiri yapan insanlara baktım fnırsı 2c53p kullanıyor ve memnun olduğunu söylüyor böyle bir cihaz başlangıç için yeterli gelir mi ? Bir de hangi rigoru önerir siniz ? Teşekkürler