Monitör koluna mikroskop bağlamak

Sercan

--
Geçen gün masada duran monitör için North Bayou marka F80 model bir kol aldım. Kol gelince epey sağlam olduğunu fark ettim. Metal gövdesi ve amortisörlü yükseklik ayarı mevcut.

Monitörü bağladım, tansiyon ayarı falan yaptım, gayet hoşuma gitti.

Acaba benim mikroskobu da taşır mı diye merak ettim.

Özelliklerinde 9 kiloya kadar taşıyacağı yazıyordu. Benim mikroskop bütün bileşenleri ile ölçtüğümde 3.5 kg kadar ağırlığa sahip.

VESA için dönüştürücüm olmadığından suntadan kendim yaptım.

Yeni konusu geçtiği için kaynak makinesi alırsam metal bir kaide yapmak için burada da çok faydası olurdu diye içimden geçirdim.

Neyse, zaten bu sunta olan model mahiyetinde bir prova oldu.

Biraz titreme ve ince ayarda hafif zorluk oluyor ama masada kazandırdığı alan bakımından düşününce çok memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

20251129_235630.jpg
20251129_235642.jpg
20251129_235656.jpg
20251129_235648.jpg

Banada hareketli bir kol lazım. Kullandığım mikroskopun altındaki tabla dar. Anakartlarda çalışmak zor.
Yeni hareketli kolların fiyatları yüksek.
Bir kaç kez kendim bir şeyler yapabilir miyim diye düşündüm.
Düşüncem şimdilik askıda...

Yeni hareketli kolların fiyatları yüksek.

Bu kolu 1000 TL'ye aldım. Hatta ikinciyi sipariş ettim. Bütün hareketli aksamlar metal, amortisörü de var, bence o fiyata değer.

Aslında zeminin tamamen serbest kalması için masaya cıva çeliği bağlayıp mikroskobu sarkıtmak hala en iyi seçenek gibi duruyor. Ekipmanları düşünürsen tabii, aynı zamanda en pahalı çözüm. Teras eğiminden dolayı ben bu düzeneği kuramıyorum.

@paskomya Üstat
Kendim yapmak istediğim;
krom boruyu büküp duvara sabitlemek veya tavana asmak. Mikroskopu da başka boru ile masaüstüne yaklaştırmak.
Tabanı boşa çıkartmak.
Düşüncem bu yöndeydi. Şekilsiz şemalsiz olur diye sonradan vazgeçtim.
Sadece düşünce de kaldı.
@Sercan ın 1000 TL fiyatı makul.
Sadece düşündüğüm kola mikroskopu tutulabilecek çerçevesi var mı, bulabilir miyim bilmiyorum. Mikroskop un oynamaması lazım, sağlam sabitlenmesi gerekir.

Resimdeki gibi uygun fiyatlı kol arayışındayım.

images
[/URL]

Son düzenleme:
Eline sağlık. Güzel görünüyor.
Ahşap parçanın yerine 3d yazıcı ile güzel bir tasarım yapılabilir.

@paskomya belirli bir konumda durabiliyor mu, yoksa sadece tansiyon ayarı için mi?
kesin bir şey söylemek mümkün değil, çünkü hiç denemedim. beyin fırtınası yapıyordum. denemeden bilemeyiz. sizin satın aldığınız hazır sistem göz ardı edilemez bu şartlarda. naçizane sizin tasarımda sunta yerine flexglass kullansaydınız daha hafif ve estetik olurdu gibime geldi. bu kısım da beyin fırtınası.

Ocular'e hic baski yapmadan bakilamayacaksa iptidai sistemlerin ise yarayacagini sanmiyorum. Hic esneme ve titresim olmamasi lazim.

Bilek kalinliginda celik millerle yapilmis duzenek sart gibi gorunuyor.

Ahşap parçanın yerine 3d yazıcı ile güzel bir tasarım yapılabilir.
@fide 'nin bu tavsiyesi ile şöyle bir araştırdım. Maker World üzerinde bir paylaşıma denk geldim.

Daha da güzeli, asıl paylaşımı yapan Thingiverse üyesi CapTec, FreeCAD çizimini de paylaşmış.

Yani istediğim gibi düzenleyebilirim.

Benim kameranın ve monitörün anahtarlarını ve adaptörünü de boşluğa yerleştirmem mümkün. Düzenleme yapacağım diye şimdilik baskı almadım.

Forum istatistikleri

Konular
8,604
Üyeler
3,422
Son üye
razonizm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back