Detaylarından belli olmuyor, ama karbür diş varsa ucunda evet sorunsuz keser. Ama HSS ise çok kısa zamanda köreliyor onlar. HSS matkap ile tek bir FR-4 PCB nin delmesini dahi bitiremiyorsun.
Hayır tamamı hss .
Bir sorunun var demektir.
A4 pcb bol delikli 10 tane bile delebilirsin kaliteli matkap ucu kullanıyorsan.
1mm gibi çaplarda uç bilemesi zordur titiz çalışılmış yani marka ister , 1mm de bile 2000 devirleri geçmiyorum.
Aliex gibi yerlerden 10 tanesi üç kuruşlar olmaz tabii.
6mm uçla delik deliyorum bir gün metal , takılır gibi oldu dönmeye devam etti ama bir gariplik var matkap gözümü bir tuhaf ediyor.
Durdurdum baktım , takılma anında, matkap üretilirken olanın tersi yönde burulmuş ve yarısı bir yönde yarısı diğer yönde .
Böyle bir uçtan ne hayır gelir ?
Karbür çok iyi ama kırılmak için bahaneye bakıyor ve pahalı amatörlere pek uymuyor ve salgıyı asla sevmiyor.
İmkan varsa yakınlarda diş malzemesi satanlarda kanal tedavisi için uçlar var eğilip bükülmeye de dayanıyorlar.
Biraz uzun olabilir kısaltıp ucunu açabilirseniz iyi iş görür.
Genel olarak sadece ince değil matkapların her türünde iyisinde yoksa yada körelmiş ise normal taş sonrası elmas ( karbür değil ) disk ( gözlükçüler filan kullanırdı eskiden cam için yani ) disk ile uç dikkatlice taşlanmalıdır.
Sanayide kalın taşlama diski ile taşlanır aynı motorda elmas ( karbür kater ) bilemek için ince taneli ve çabuk aşınan diskde olur ama ona dokundurmazlar .
Halbuki ucuna iyi bir büyüteçle bakılsa veya mikroskopla , çizik çiziktir.
Ve her çizik kesmeyen yer demektir kesmez kazır.
Gerçi günümüzde eğitimli arkadaşlarda var uç bilemek için özel aparatlar kullanıyor ve uçun kesici yeri ayna gibi oluyor.