Yabancı kaynaklarda "KızılElma"...

Evet sohbet bölümü daha uygun olurdu herhalde. Bir de şunu netleştirelim, forumun amacına ulaşması açısından, teknik konuların fazla olmasını istiyoruz tabi. Ama arada bir böyle gençlere gaz veren sohbet konuları açılırsa, bunlar da forumun amacına hizmet eder diye düşünüyorum. Gençler askeri teknolojileri görsün, heveslensin, kimisi bizzat Kızılelma'ya pilotluk yapsın, kimisi de mühendislik ARGE sini yapsın.

Benzer şekilde mesela Amerika'da Top Gun film serisi ve birçok benzeri çekildi. Bu tip askeri filmlerin arkasında her zaman Pentagon sponsordur. Amaç gençlere gaz verip orduya katılmalarını sağlamak. Bizde de böyle filmler çekilmeye başlandı (Dağ1, Dağ2). Amaç aynı.

Bende konuya entellektüel bir katkı yapayım :) . Neyzen Tevfik üstad şöyle söylemiş zamanında. Dayak vücudun zekatıdır. Ayda bir yemek ve atmak gerekir.
Edit : Zaman ibaresi değişik olabilir.

Son düzenleme:
Evet sohbet bölümü daha uygun olurdu herhalde. Bir de şunu netleştirelim, forumun amacına ulaşması açısından, teknik konuların fazla olmasını istiyoruz tabi. Ama arada bir böyle gençlere gaz veren sohbet konuları açılırsa, bunlar da forumun amacına hizmet eder diye düşünüyorum. Gençler askeri teknolojileri görsün, heveslensin, kimisi bizzat Kızılelma'ya pilotluk yapsın, kimisi de mühendislik ARGE sini yapsın.

Benzer şekilde mesela Amerika'da Top Gun film serisi ve birçok benzeri çekildi. Bu tip askeri filmlerin arkasında her zaman Pentagon sponsordur. Amaç gençlere gaz verip orduya katılmalarını sağlamak. Bizde de böyle filmler çekilmeye başlandı (Dağ1, Dağ2). Amaç aynı.
Şimdi konuyu sohbet bölümünde açsaydım bu tartışmalar olmayacakmıydı?
Bu tartışmanın bahanesimi?
Moderatörler konuyu ilgili bölümlere taşıyamıyorlarmı?

türk gençlerine ''yapamazsın, yapamayız''la da gaz verilemez mi?

verilir verilirde o gaz bir gün sana nasıl döner düşünde ver.
Özel soru , eleştiri mi daha iyi itici güçtür iltifat mı ?

Bir hadis de deniyor ki fitne ( bir çeşit ihtilaf ) çıktığı zaman yürüyen binitliden oturan yürüyenden yatan oturandan daha hayırlıdır.
Pasif olmak yani susmak kabul etmesen de susmak daha iyidir yoksa sonu yok , sonuç yok .
İlim sahibi isen lisanı münasibi biliyorsan söyle , tesir eder , tamam yaz söyle , yoksa karşı çıkılması kaçınılmaz , onu mu istiyorsun yoksa..
Bu satırlar hepimize , bir tarafa değil.
İlla üstte mi olalım , alttaki zevk almıyor mu ?
Sakinn relax ..
Yönetim sakin kalıyor sağ olsunlar.

Bizim gençliğimizin beyni yıllarca formatlandı, "tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok" "adamlar yapmış abi" "adamlardan daha iyi mi bileceğiz?" "bizden adam olmaz". Şu anki statüko bu, ve bunun kırılması için de söylemin değişmesi lazım.

1_2025-12-06_201807.png

Bu aşırı övünme doğu ülkelerine özgü durum galiba. :)

verilir verilirde o gaz bir gün sana nasıl döner düşünde ver.
Özel soru , eleştiri mi daha iyi itici güçtür iltifat mı ?

Bir hadis de deniyor ki fitne ( bir çeşit ihtilaf ) çıktığı zaman yürüyen binitliden oturan yürüyenden yatan oturandan daha hayırlıdır.
Pasif olmak yani susmak kabul etmesen de susmak daha iyidir yoksa sonu yok , sonuç yok .
İlim sahibi isen lisanı münasibi biliyorsan söyle , tesir eder , tamam yaz söyle , yoksa karşı çıkılması kaçınılmaz , onu mu istiyorsun yoksa..
Bu satırlar hepimize , bir tarafa değil.
İlla üstte mi olalım , alttaki zevk almıyor mu ?
Sakinn relax ..
Yönetim sakin kalıyor sağ olsunlar.

gergin falan değilim, o yüzden sakinlik telkininize bi anlam veremedim. forum üyeleri yazdıklarından sorumludur. bi üye diğer bi üyeye yapamazsın, yapamayız, yapılamaz ya da olmaz diyorsa ve tam tersi gerçekleşiyorsa taraflar gereğini yapar. bu sizi niye dertlendiriyor ki?

''eleştiri mi daha iyi itici güçtür iltifat mı'' sorunuzu da şöyle bi örnekle cevap vereyim,

iltifat: güzel bi iş çıkarmışsın, tebrik ederim.
eleştiri: güzel bi iş çıkarmışsın fakat şunu da şöyle yapsaydın çok daha güzel olurdu.

bu bağlamda ortaya konan iş yeterliyse ''iltifat''ın itici gücü yeterli, çok daha iyisi için, çok daha iyi bi itici güç olan ''eleştiri'' gerekir.

Bizim gençliğimizin beyni yıllarca formatlandı, "tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok" "adamlar yapmış abi" "adamlardan daha iyi mi bileceğiz?" "bizden adam olmaz". Şu anki statüko bu, ve bunun kırılması için de söylemin değişmesi lazım.

sizi anlıyorum. forumu başıboş bırakın ve gençler olumsuzluklarla boğulsun demiyorum. ''yapamazsın''la motive olabilecekleri de dikkate alalım diyorum. şahsi görüşüm, paradigmayı değiştirecek cevherler oradan gelecek. farklı düşünceler, ki bunların bazıları olumsuz da olsa bağışıklığımızı arttıracağını düşünüyorum. adalet ve kılıç sizde daha ne diyeyim.

..

iltifat: güzel bi iş çıkarmışsın, tebrik ederim.
eleştiri: güzel bi iş çıkarmışsın fakat şunu da şöyle yapsaydın çok daha güzel olurdu.

..
Ek yapayım nasıl bir değişiklik olacak
di li geçmiş değilde gelecek zaman düşün.
iyi iş çıkartabilirsin demeyi dene.
iltifat marifetten sonraki olgu.
zaten becermiş kimin ne dediğine aldırış bile etmediği bir kenara faydasız bir yağ yakma olarak da etki edebilir.

eleştiri diye yaptığın açıklama eleştiri kavramı değil
güzel bir işe eksiği olsa da bir şey demek eleştiri değil.
kelimenin olayı olumsuzluk zaten

ve aynı hatayı burada beraber yapıyoruz bir birimizi anlamaya değil de dediğim dedik e getiriyoruz.

ben , özür diliyorum , yanlış anlaşılmaya sebep oluyorsam...

45560 eklentisine bak

Bu aşırı övünme doğu ülkelerine özgü durum galiba. :)
Yaptık, Yapıyoruz, Yapacağız...
-Say ki övünüldü. Zararı ne..!?
-Övünülmek konusunda niye bu kadar sıkıntılısın?

GPT namıssızı çok kolay manuple edilebiliyor.
Söylediklerinin aksini de söyleyip ikna edebilirsin:
"Özür dilerim" ile başlayan cümleler duyarsın sonrasında.

Türkiye diye şartlamışsın zaten. Başka cevap vermesinide bekleyemezsin.
ilk zamanlarda istiklal marşını atatürkün yazmadığına ikna etmek için ne dil döktük te nuh dedi peygamber demediydi.
Şimdilerde her şeye özür diletip asini kabullendirebiliyorsun.

Forumda bir tane bile milli başarı konuşulamıyor. Konuyu açana hemen bir "tü kaka".

Merak edenler arama kutucuğundan Kaan, Togg, Aspilsan vs. diye araştırabilir.

Hep aynı hikaye.

Yeterince vakit geçirmiş herkes forumdaki bu tutumdan haberdardır. Haberi olmayanlar için ilk mesajımın doğrulamasını şu üç sayfada yazılanlar yeterli sanırım.

Neyse, üç sayfaya kadar bu tonda ilerlemesi bile bir başarı.

Demek ki böyle böyle olacak...

Son düzenleme:
b.. gibi geçen üniversite yıllarımda hocalarımdan duyduğum yegane sözlerden birisidir. Bunu okuyan ya da okuyacak olan kardeşlerim @taydin abimiz haklı. Gerekirse sadece bir motor sürün ve bunu proje olarak düşünün ama yine de yapın.

Forum istatistikleri

Konular
8,623
Üyeler
3,429
Son üye
_Arda_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back