Malzeme tavsiyesi

echo_sierra

Yeni Üye
Herkese merhaba, mühendislik öğrencisiyim haliyle elektronik alanına da ilgim artmaya başladı hem ne kadar erken başlarsam iyi diye düşünerek önce bir multimetre edinip devre kurup ölçüm yapıp, Arduino ile ufak projelerle başladım. Şimdi ise ufak çaplı bir atölye kurmak istiyorum ama kararsız kaldığım bazı noktalar var.

1) Havya Makinesi

Forumda gezerken Mechanic T12 Pro’nun başlangıç için tavsiye edildiğini gördüm ama aynı zamanda hem forumda hem başka sitelerde bir tık daha fazla ücrete sahip ama oldukça iş gördüğü söylenen f/p denilen Miniware TS101’i de alabilirim değerli büyüklerim sizce.hangisini tercih etmeliyim fiyat farkına değer mi?

2) Tornavida/vidalama seti

Elektronik işlerde kullanmak için herhangi bir tornavida setim yok ve edinmeyi düşünüyorum, aşağıdaki iki model arasında kaldım. Başka öneriniz varsa alırım

Bosch Hassas vidalama seti 42 parça

Kingsdun 58 parça manyetik hassas tornavida seti

İlerleyen zamanlarda bütçem elverdikçe güç kaynağı vs de edinip atölyemi daha da genişletmek istiyorum. Başka tavsiyeleriniz varsa severek okurum

Foruma hoş geldin.

Havya olarak T12 Pro nun avantajı, daha fazla uç çeşidine sahip olması. TS101 veya TS80P nin avantajı da, mobil olarak kullanılabilmesi. Eğer ilk başlarda sadece delik montajlı komponentlerle çalışacağını öngörüyorsan, ki öyle olması daha olası, ilk başlarda bir sürü devreyi breadboard üzerinde kuracaksın, o zaman TS101 veya TS80P alabilirsin. Ama kart tamiri veya SMD projelerle ilgilenme durumunun olacağını düşünüyorsan T12 Pro daha mantıklı.

Tornavida seti olarak ilk başta o çok çeşit olanlardan alman bana göre mantıklı değil. İlk başta şöyle bir set daha mantıklı olur

1767388542372.png

Bunlar elektrikçi tornavidası, yani şaftları belli bir voltaja kadar izolasyon sağlıyor. Bir de bunların şaftı ince, cihaz sökeceğin zaman dar deliklere girebiliyor. Diğer çok uçlu setler de lazım oluyor, ama çoğu zaman bu temel tornavida seti ile çalışıyor olacaksın.

Eğer öğrenci isen, ailenle konuş sana güzel bir osiloskop bulalım ve satın alsınlar. Ondan sonra bir sürü proje yapabilecek duruma gelirsin.

Foruma hoş geldin.

Havya olarak T12 Pro nun avantajı, daha fazla uç çeşidine sahip olması. TS101 veya TS80P nin avantajı da, mobil olarak kullanılabilmesi. Eğer ilk başlarda sadece delik montajlı komponentlerle çalışacağını öngörüyorsan, ki öyle olması daha olası, ilk başlarda bir sürü devreyi breadboard üzerinde kuracaksın, o zaman TS101 veya TS80P alabilirsin. Ama kart tamiri veya SMD projelerle ilgilenme durumunun olacağını düşünüyorsan T12 Pro daha mantıklı.

Tornavida seti olarak ilk başta o çok çeşit olanlardan alman bana göre mantıklı değil. İlk başta şöyle bir set daha mantıklı olur

46079 eklentisine bak

Bunlar elektrikçi tornavidası, yani şaftları belli bir voltaja kadar izolasyon sağlıyor. Bir de bunların şaftı ince, cihaz sökeceğin zaman dar deliklere girebiliyor. Diğer çok uçlu setler de lazım oluyor, ama çoğu zaman bu temel tornavida seti ile çalışıyor olacaksın.

Eğer öğrenci isen, ailenle konuş sana güzel bir osiloskop bulalım ve satın alsınlar. Ondan sonra bir sürü proje yapabilecek duruma gelirsin.
Abi teşekkür ederim tornavida seti olarak dediğini alacağım, lehim için de ileride kart tamiri ve smd ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Sanırım bu yüzden ilk aşamada t12 pro edinsem bir daha masrafa girmem en azından sadece lazım olursa uç alırım veya daha üst düzey bir cihaza geçmek için masraf ederim. T12 ile ilgili “Mechanic” olanlar bazen stokta yok gözüküyor abi onun yerine “Motorbit” markalı vs gözükenler var fiyat olarak aynı ama herhangi bir fark var mıdır?

Osiloskop için konuşmasına konuşurum abi de önereceğin modeller nedir ona göre aileme de bir fiyat söylemem lazım.

güzel insan, hoşgeldin ve kolay gelsin. emekli birinden ve elektronik bilgisi az birinden tavsiye. ilk önce havya olayını iki kere düşün ve üf üf olan basit bir istasyon almanı tavsiye ederim. belki farfında değilsin ama artık bir çok bileşen denen zımbırtılar smd. sök tak yaparken işe yarar. tornavida takımı dediğim zımbırtılara geçelim. ilk önce kaliteyi bir pas geç ama git teneke al demiyorum. ne kadar çok çeşit varsa o kadar çok şeyi sökebilirsin demek. yoksa montaj için belirlediğin vida kombinasyonları için 2-3 hadi 5 olsun çeşit yeter. cımbız lütfen set olarak al. kargaburun pense set olsun, yan keski ince, orta ve kalın. lokm a takımı ama tornavida saplı olandan.
ölçü aletleri kategorisi çok gıcık olacaktır. ben en ucuz ve adisiyle başladım. ilk aldığım haftasında gümledi (gümlettim acemilik) şimdi hem analog hem de dijital iki tane var. test garanti olsun diye iki kere ölçerim(dim) lcr metre kenarında dursun acayip işe yarıyor. osiloslop amca ile benim aram yok o kadar bilgi sahibi değilim ama ustamdan gördüm ki o kullanmayı biliyordu işe yarar bir zımbırtı.
elektronikte bilmen gereken bir şey vardır. bazı durumlarda geri dönüş yoktur. usta olana kadar bir çok amcayla vedalaşacaksın ve hepsi senin hatan olacak (%90) dert etme yakmadım diyen yalan söyler. ben korkak olduğum halde kaç kere çarpıldım bilmiyorum. 380 dahil. şok tabancasını üzerimde denediğimi saymıyorum. 10 kw .
yani güzel insan alacağın hiç bir şey/alet seninle yaşamayacak ve asla sana yetmeyecek. ilk önce emekle, sonra yürür ve koşarsın.
yoksa basit bir kalem havya (istediği kadar elektronik ve özellikli olsun) ile bu işler yürümez. amatör olsan bile.
kolay gelsin iyi kafa ütüledim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,749
Üyeler
3,504
Son üye
echo_sierra

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back