Snapmaker U1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Benzerini düşünüyorum, elimde cr6-se var değiştirmeyi düşünüyorum aklım Bambu'da ama o da 130k bandında 7 kafalı sisteme geçti. Gelecek nesil çoklu kafa olacak gibi duruyor. P2S almakla elimdekiyle idare edip ilerleyen dönemde doğrudan çoklu kafa alma arasındayım. Tabi her renk baskı yapan makinelerde de devasa boyutlarda olsa da çıkıyor. Sanırım ikinci aşama çoklu kafa 3. adımda da şeffaf filament + pigment ile sınırsız renk olacak gibi

Sanırım ikinci aşama çoklu kafa 3. adımda da şeffaf filament + pigment ile sınırsız renk olacak gibi
Geçen gün bu fikir arkadaşla konuşurken bir beyin fırtınası ile çıktı. Hatta gıda boyasını bir şekilde flament içine akıtsak nasıl olur diye konuşmuştuk. Demek ki çok da hayalperest değilmişiz.

Geçen gün bu fikir arkadaşla konuşurken bir beyin fırtınası ile çıktı. Hatta gıda boyasını bir şekilde flament içine akıtsak nasıl olur diye konuşmuştuk. Demek ki çok da hayalperest değilmişiz.
Bir dönem bende araştırdığımda karşıma WJP sistemi çıktı. (White Jet Process)

reçine ve mürekkep teknolojisini birleştiren bir yapı. şimdilik ev ortmaı için uygun olmasa da piyasada aktif kullanan firmalar var. Aynı teknoloji FDM yazılıcılar içinde bazı girişimler var. ama ticari ürüne dönüşmemiş şeyler.

PolyDye

WJP için örnek video:

Bambu'da ama o da 130k bandında 7 kafalı sisteme geçti.
Bu ürün nedir? Yerli sayfalarda böyşe bir ürüne rastlamadı. H2D ve H2S şu anda piyasayı domine etti ama 7 kafalı bir ürün görmedim.

Eminim değişik renkli teknolojiler çıkacak, ama benim asıl beklediğim mühendislik alanına hitap eden teknolojiler. Mesela tasarım toleranslarını daha iyi muhafaza eden, veya daha mukavemetli parçalar. Bu alanlarda ilerleme daha yavaş sanki.

Adamlar tablayı QR-code şeklinde tasarlamışlar. Yazıcı kafasındaki kamera, 50um hassasiyetle konumlama yapabiliyor.
3D yazıc dünyası çok güzel gelişmelere gebe. Tabi fiyatlar can yakıcı olmazsa.

Adamlar tablayı QR-code şeklinde tasarlamışlar. Yazıcı kafasındaki kamera, 50um hassasiyetle konumlama yapabiliyor.
3D yazıc dünyası çok güzel gelişmelere gebe. Tabi fiyatlar can yakıcı olmazsa.

Bu biraz göz doldurmaya yönelik bir pazarlama hamlesi gibi geldi bana. Kafanın konumlanma doğruluğu bütün 3B yazıcılarda 50 um den çok daha iyidir. Ben X ve Y eksenlerinde rahatlıkla 20 um tekrarlanabilirlik elde ediyorum.

Hani eksenlerdeki lineerlik bozukluğunu kompanze etmek için kullanılıyor desek, o da tam tersi kötü reklam olur.

Forum istatistikleri

Konular
8,870
Üyeler
3,562
Son üye
halil esgiyer

Son kaynaklar

Back