Snapmaker U1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Benzerini düşünüyorum, elimde cr6-se var değiştirmeyi düşünüyorum aklım Bambu'da ama o da 130k bandında 7 kafalı sisteme geçti. Gelecek nesil çoklu kafa olacak gibi duruyor. P2S almakla elimdekiyle idare edip ilerleyen dönemde doğrudan çoklu kafa alma arasındayım. Tabi her renk baskı yapan makinelerde de devasa boyutlarda olsa da çıkıyor. Sanırım ikinci aşama çoklu kafa 3. adımda da şeffaf filament + pigment ile sınırsız renk olacak gibi

Sanırım ikinci aşama çoklu kafa 3. adımda da şeffaf filament + pigment ile sınırsız renk olacak gibi
Geçen gün bu fikir arkadaşla konuşurken bir beyin fırtınası ile çıktı. Hatta gıda boyasını bir şekilde flament içine akıtsak nasıl olur diye konuşmuştuk. Demek ki çok da hayalperest değilmişiz.

Geçen gün bu fikir arkadaşla konuşurken bir beyin fırtınası ile çıktı. Hatta gıda boyasını bir şekilde flament içine akıtsak nasıl olur diye konuşmuştuk. Demek ki çok da hayalperest değilmişiz.
Bir dönem bende araştırdığımda karşıma WJP sistemi çıktı. (White Jet Process)

reçine ve mürekkep teknolojisini birleştiren bir yapı. şimdilik ev ortmaı için uygun olmasa da piyasada aktif kullanan firmalar var. Aynı teknoloji FDM yazılıcılar içinde bazı girişimler var. ama ticari ürüne dönüşmemiş şeyler.

PolyDye

WJP için örnek video:

Bambu'da ama o da 130k bandında 7 kafalı sisteme geçti.
Bu ürün nedir? Yerli sayfalarda böyşe bir ürüne rastlamadı. H2D ve H2S şu anda piyasayı domine etti ama 7 kafalı bir ürün görmedim.

Eminim değişik renkli teknolojiler çıkacak, ama benim asıl beklediğim mühendislik alanına hitap eden teknolojiler. Mesela tasarım toleranslarını daha iyi muhafaza eden, veya daha mukavemetli parçalar. Bu alanlarda ilerleme daha yavaş sanki.

Adamlar tablayı QR-code şeklinde tasarlamışlar. Yazıcı kafasındaki kamera, 50um hassasiyetle konumlama yapabiliyor.
3D yazıc dünyası çok güzel gelişmelere gebe. Tabi fiyatlar can yakıcı olmazsa.

Adamlar tablayı QR-code şeklinde tasarlamışlar. Yazıcı kafasındaki kamera, 50um hassasiyetle konumlama yapabiliyor.
3D yazıc dünyası çok güzel gelişmelere gebe. Tabi fiyatlar can yakıcı olmazsa.

Bu biraz göz doldurmaya yönelik bir pazarlama hamlesi gibi geldi bana. Kafanın konumlanma doğruluğu bütün 3B yazıcılarda 50 um den çok daha iyidir. Ben X ve Y eksenlerinde rahatlıkla 20 um tekrarlanabilirlik elde ediyorum.

Hani eksenlerdeki lineerlik bozukluğunu kompanze etmek için kullanılıyor desek, o da tam tersi kötü reklam olur.

Bu ürün nedir? Yerli sayfalarda böyşe bir ürüne rastlamadı. H2D ve H2S şu anda piyasayı domine etti ama 7 kafalı bir ürün görmedim.
https://bambulab.com/en/h2c H2c modeli, yedi toolhead ile 24 renk basıyor. Amaç kafaları belli kombinasyonda kullanım 24 renk ile minimum süre ve atıkla baskı almak. Biraz prusa, snapmaker 4 yaptı biz 7 yapalım olmuş ama çoklu toolhead standarda binecek gibi duruyor.

H2c ile Snapmaker U1 aynı kalibre yazıcılar değil. U1 kafayı (hotend, extruder, ısıtıcı ve diğer ekipmanlardan 4 adet içeriyor ve atık kaka çıkarmıyor. H2C ise 0.2, 0.4, 0.8 gibi çeşitli nozülleri içeriyor. Isıtıcı grubu dahil değil. Nozül değiştirmek dolgu baskısını hızlandırsa da kaka üretmeyi ve kafa değiştirme süresine etkin olarak katkı sağlamıyor. Bu yüzden renk geçişi çok olan baskılarda Snapmaker U1 açık ara önde.
Bambu Snapmaker U1 karşısına bir cihaz konumlayacaktır.
H2 serisinin çıkması ile X1C ve p1s fiyatı dip yaptı. H2D ile lazer olayına girdi, yer sıkıntısı çeken ve parası olanlar için tek cihazda toplanması iyi ama şahsen aynı fiyata H2 serisi bir cihaz + 40W ayrı lazer alabiliyorken combo bir cihaz almak mantıklı değil. Ayrık cihazlar olması ikisini de ayrı ayrı kullanmayı sağlar.
Şu anda piyasada U1 alternatifi cihaz görmedim ama rakip çıkmayacağı anlamına gelmez.

U1 fiyat konusunda oldukça iyi ve benim de radarımda ama bir kendi yaptığım steel serisi yazıcı bir de sürekli uğraştıran cr6 dan sonra acaba diyorum zahmetsiz diye bambu mu alsam. Geçen hafta arkadaşa p1s aldık sanırım biraz onu kurcaladıktan sonra karar veririm ama önceliğim biraz daha beklemek olacak benim. Büyük ihtimalle p1 ve p2 serisini bitirdikten sonra h serisinin de fiyatlarında bir düşüş olur.

P1S Combo'yu 850 saat kullandım. Ender3 V2nin her türlü nazını, cazını, arızasını (anakart değişiminden Z eksen ikinci mil ve bltouch kuruluma kadar)çektikten sonra P1S ilaç gibi geldi.
850 saat kullanımda filament kaynaklı sıkıntılar dışında problem yaşamadım.
Aynı gün aynı malzemeyi 4~5 revize edip bastığım çok oldu. Bu konuda hakkını teslim edeyim. Hantal olduğu tek konu renk geçişin çok olduğu baskılar. Baskı kalitesi çok iyi ama çok renk geçişi varsa fazla kaka çıkıyor ve baskı süresi 5~6 katına çıkıyor. Bu yüzden bu konuda verimsiz ama diğer konularda oldukça memnunum.
Ams2 combo ve ekran/kamera iyileştirmeleri dışında p2S, p1s ile aynı cihaz. Bu paraya değer mi, bence değer. Baskı almak, mühendislik yapmak için güzel bir cihaz ama 3d farming için U1 şimdilik tek seçenek gibi

Son düzenleme:
Üstü de açık, ön kapağı da opsiyonel imiş :katil1:

Ama ben ona akrilikten üst kapak ve ön kapak yaparım. İçine de kabin ısıtma koyarım. O noktada artık mükemmen ABS basar.

Tabi diğer yandan şu da var. Eskiden ABS yi çok kullanıyordum, ama son zamanlarda tamamen PETG ye geçtim, kesinlikle en az ABS kadar sağlam. Hatta ayarlara daha az duyarlı olduğu için hiç uğraşmadan sağlamlık elde ediyorsun. Ama kabin gene gerekli çünkü stabil iç sıcaklık isteyen başka filament türleri de var.

Bu makina ile mesela şöyle bir tasarım yapılabilir. Bir ana parça (PETG), üzerinde de conta (TPU), aynı baskı içerisinde. Adamlar kendi sitelerinde spor ayakkabısı basmışlar :D
bu makinelerin kabininin ısıtmasının olmasının bir sebebi var, mesela bu makinede karbon çubuklar olduğu için, bu karbonları fiber rodları reçineyle ürettikleri için ısıyı görünce sarkma yapıyor, şekilleri bozuluyor, ayrıca bir yazıcının her komponentinin abs kabin sıcaklığına (minimum 60c) dayanıyor olması gerekli, step motorlar genelde b ratingiyle oluyor bu yazıcıyla, yani sargılar maksimum 130 dereceyi görebilir, 60c kabin sıcaklığında bu motorlar uzun süreli kullanılırsa enameller erir ve bobinler kısa devre olur, örneğin bu yazıcıda genelde kabin 60 dereceyken baskı alıyorum ben, plastik parçaları değiştirirsem PCCF v.s basmak için 100 derecelere kadar çıkarılabilir fakat tamamen yazıcının dayanmasına ve izolasyonuna bağlı

Forum istatistikleri

Konular
8,873
Üyeler
3,563
Son üye
Synthbeyi

Son kaynaklar

Back