İnsanlar mı tuhaf yoksa ben çok mu safım ?

s.a herkese öncelikle yanlış anlaşılmak istemem asla paraya çok tamah eden birisi olmadım. ama enayi yerine koyulmak da hoşuma gitmedi. evin altında esnaf bir komşumuz var yıllardır tanırım. zaman zaman ufak tefek alışveriş de yaparım resimdeki gibi sıfır piller ile 7.6 volt batarya grubu yaptım mp3 çalar cihazı için normalde o bataryayı piyasada yaptırsa 250 -300 tl rahat alırlar puntaladım yalıtımını yaptım adam borcumuz ne diye sormadan çıkarıp 160 TL pil parası verdi sadece. durumu olmasa sorun etmem zaten adamlar memleketin toprak zengini çok sinirlendim insan yalandan da ol sorar borcumu ney diye bizde zaman zaman piyasada iş yaptırıyoruz ama soruyoruz bundan sonra zengine iş yaparken 2 kere düşünmek lazım...

Ekler

• 20260303_172041.jpg
    20260303_172041.jpg
    624.9 KB · Görüntüleme: 39
tamam işte bu bir ders olsun. bundan sonra açıkça işin başında niyetini belli etmelisin. maddi beklentin varsa bunu en başta açıkça belirt. bazen şaka yollu bazen de ciddiyetle işin masrafını söyle. senin sinirin bozulacağına onun işi aksasın.

tamam işte bu bir ders olsun. bundan sonra açıkça işin başında niyetini belli etmelisin. maddi beklentin varsa bunu en başta açıkça belirt. bazen şaka yollu bazen de ciddiyetle işin masrafını söyle. senin sinirin bozulacağına onun işi aksasın.
kesinlikle... hemde çok kötü tecrübe oldu bana....
cem yılmaz ın iftarlık gazoz filminde dediği gibi Allah onlardan verdiği canı alamaz..

Aleykümselam .

Benim görüşüm .
Öncelik bu devirde güven ahlak vs kalmadığı için .
Akraba ile ye iç ama alışveriş yapma .
Atasözü olsada ister yerli ( akraba ) veya yabancı ( el ) olsun ahlak yoksa fark etmez .
İş başka arkadaşlık başka .

Her taraf ayıp olur iş ile dostluk karışınca bu durumlar olur .
Ne olursa olsun helalleşmek alan satan rıza olması gerekir .

Bu durumun ( konu yazısı ) önüne geçmek için anca pazarlık yapılması gerekir .
Yapılmadığından dolayı bu durumun güven esası konumu oluşmuştur .
Bu durum olumsuz kullanılmıştır .
160 TL pil parası verdi sadece terside olabilirdi 1600 TL istenseydi .
Bu seferde karşı taraf bu yazıyı yazacaktı .

Sonuç : işi yapan veya yaptıran kaçamak fiyatı belli olmayan işler olursa bu durumlar ortaya çıkar .
Bu gibi durumların önüne geçmek için pazarlık yapılmalıdır .
Küçük işler ve büyük işler aynı kefeye konulmassa böyle olur .

İlk helalleşme başta ( pazarlık ) ikinci helalleşme ( parayı teslimi )

Her denemeyimde ustalaşırsınız .
Bir daha iş yaptığınızda işin adı konur .

Kafayı takmamanız .
Para ile satın aldığınız ders kabul edin .

sonra zengine iş yaparken 2 kere düşünmek lazım...

Bu durumun zengin - orta halli - fakir diye düşünmemek lazım .
Böyle düşünceler doğru değildir .
Bu durum o kişiye aittir genelleme yapmamanız .
Zengin ise kendi ayıbıdır .
Şimdi bu elektronikcilerin ..... desem doğru düşermi ?
Kim ise o şahsı ilğilendirir .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Son düzenleme:
"Abi benden olsun. Senin daha çok ihtiyacın var" denebilirdi :oluat: :oluat: :oluat:

Aleykümselam .

Benim görüşüm .
Öncelik bu devirde güven ahlak vs kalmadığı için .
Akraba ile ye iç ama alışveriş yapma .
Atasözü olsada ister yerli ( akraba ) veya yabancı ( el ) olsun ahlak yoksa fark etmez .
İş başka arkadaşlık başka .

Her taraf ayıp olur iş ile dostluk karışınca bu durumlar olur .
Ne olursa olsun helalleşmek alan satan rıza olması gerekir .

Bu durumun ( konu yazısı ) önüne geçmek için anca pazarlık yapılması gerekir .
Yapılmadığından dolayı bu durumun güven esası konumu oluşmuştur .
Bu durum olumsuz kullanılmıştır .
160 TL pil parası verdi sadece terside olabilirdi 1600 TL istenseydi .
Bu seferde karşı taraf bu yazıyı yazacaktı .

Sonuç : işi yapan veya yaptıran kaçamak fiyatı belli olmayan işler olursa bu durumlar ortaya çıkar .
Bu gibi durumların önüne geçmek için pazarlık yapılmalıdır .
Küçük işler ve büyük işler aynı kefeye konulmassa böyle olur .

İlk helalleşme başta ( pazarlık ) ikinci helalleşme ( parayı teslimi )

Her denemeyimde ustalaşırsınız .
Bir daha iş yaptığınızda işin adı konur .

Kafayı takmamanız .
Para ile satın aldığınız ders kabul edin .

sonra zengine iş yaparken 2 kere düşünmek lazım...

Bu durumun zengin - orta halli - fakir diye düşünmemek lazım .
Böyle düşünceler doğru değildir .
Bu durum o kişiye aittir genelleme yapmamanız .
Zengin ise kendi ayıbıdır .
Şimdi bu elektronikcilerin ..... desem doğru düşermi ?
Kim ise o şahsı ilğilendirir .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....
eyvallah usta haklısın...zamanında bir abimiz demişti. ticarette hatıra gönüle iş yapılmaz demişti...

Son düzenleme:
Ürettiğini Tüccardan başkasına satmayı ayıp sayardı dedem, cambaz derlerdi alıp satanlara nede olsa aynı köyde Üç yüzyıl çift bozan olarak sıkışıp kalmış atanın çocuğu çıkamamış dışarıya öğrenememiş ticareti esnaflığı.

Ürününe bile fiyatı başkaları biçmiş işçilik zaten para etmez ne ki birazcık alnının teri. Sonra birden O köyler terk edildi ne esnaf ne sanatkar köylü idi işte.
Doldu varoşlar aniden ne köyünde köylü ne şehirde şehirli olamayanlar ile, Esnaf dediğiniz biraz açık göz, biraz hırs biraz uyumsuz du memleketimde kitabına uydurur kantarına hile sözüne yalan katandı.
Müteahhit olan demirden çaldı, fırıncısı gramdan, ama kalabalıktık kargaşada kaynadı gitti. Emek ise hala ucuz ne yaptın ki ? Beş dakkalık iş denecek kadar hor görüldü.

Bilgi ise önemsiz di görgüsüz güruh için ne vardı ki bir kere görse o da yapardı iki dakkada derken işine saygısı olmayan, önünden geçerken kalabalık gördüğü dükkanda işlerin iyi olduğunu çok !!EKMEK!! var bu işte dediği bende mi yapsam bu işi dediği günlere geldik.
Sonra bir baktık ki aynı şehirde beş ilçe değiştiren yaşadığı şehrinde bile göçebe babadan oğula iki nesil meslek kültür aktaramayan bir topluluk olduk.
.....
Kusura bakmayın yazdıkça ruhum sıkıldı ama daha Ustalar var bu işin devamında çok az şey bilmesine rağmen karnını o azıcık bilgiyle doyuran, ser verip sır vermeyen yaptığı işe saygısı olmayan el terazi göz gönye diye övünen ..

Forum istatistikleri

Konular
8,962
Üyeler
3,610
Son üye
sütlaç

Son kaynaklar

Back