Hava istasyonu önerisi

sütlaç

Yeni Üye
Herkese merhaba t12 pro ve unit 89xd almıştım.
Yanına havya istasyonu almak istiyorum önerisi olan var mı?
Bütçem t12 pro civarında.

Eğer tamir işi ile uğraşmayacaksan, sıcak hava istasyonu çok acil bir ihtiyaç değil. 2500 TL ye alacağın bir sıcak hava istasyonu da gücü çok düşük olacaktır ve sadece çok küçük kartlarda (cep telefonu vs) işe yarayacaktır.

Elindeki ekipmanlar neler şu anda? Buraya yaz, ona göre şu aşamada işine daha fazla yarayacak ekipmanları önerelim.

Eğer tamir işi ile uğraşmayacaksan, sıcak hava istasyonu çok acil bir ihtiyaç değil. 2500 TL ye alacağın bir sıcak hava istasyonu da gücü çok düşük olacaktır ve sadece çok küçük kartlarda (cep telefonu vs) işe yarayacaktır.

Elindeki ekipmanlar neler şu anda? Buraya yaz, ona göre şu aşamada işine daha fazla yarayacak ekipmanları önerelim.
Aurdinio ile uğraşmıyorum şimdilik.
Evdeki kartları sökmeye çalışıyorum tamir etmeye çalışıyorum o tarz işler.
Multimetre,havya, cımbız seti, ahtapot kol var ama ondan memnun değilim öneriye açığım. Silikon mat var yan keski var spiral var. Aklıma gelenler bunlar.
Mikrodalga fırın parçaladım trafonun sekonder sargısını kestim onla ne yapabilim?

Mikrodalga fırın parçaladım trafonun sekonder sargısını kestim onla ne yapabilim?

Birçok proje yapabilirsin.

1) Riden güç kaynağı modülü ile 60V, 12A güç kaynağı yapabilirsin

1774285869510.png

2) İzolasyon trafosu yapabilirsin. SMPS tamiri veya tasarımı yapacaksan, osiloskop ile ölçüm yapabilmeni sağlar

3) Punta kaynak makinası yapabilirsin.

Bir proje belirle, yeni bir konu aç, projedeki ilerlemeleri paylaş, sorular sor. Proje bitince de çalıştığını gösteren videoyu foruma ekle :)

Birçok proje yapabilirsin.

1) Riden güç kaynağı modülü ile 60V, 12A güç kaynağı yapabilirsin

47338 eklentisine bak

2) İzolasyon trafosu yapabilirsin. SMPS tamiri veya tasarımı yapacaksan, osiloskop ile ölçüm yapabilmeni sağlar

3) Punta kaynak makinası yapabilirsin.

Bir proje belirle, yeni bir konu aç, projedeki ilerlemeleri paylaş, sorular sor. Proje bitince de çalıştığını gösteren videoyu foruma ekle :)
Hocam güç kaynağı modülü pahalıymış daha ucuzu var mi?
O zaman hava istasyonu sonra mı alayım?

Kartlardan birşeyler sökeceğim diyordun. Eğer kartlar büyük ise ve bol bakır varsa, güçlü bir sıcak hava istasyonu gerekir. Yoksa dakikalarca komponenti ısıtırsın, komponent rahmetlik olur, ama lehim hala erimemiş olur.

Bence boş ver tamir işlerini. Elektronik tamir işi sana elektroniği öğretmez, dedektifliği öğretir. Onun yerine Arduino ve benzeri kartlarla proje yap.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,023
Üyeler
3,645
Son üye
umut cann

Son kaynaklar

Back