UPS Aküsü

Sezgin

Aktif Üye
Merhabalar, ikinci el aldğım 2kVA online ups var. 4*12V 48V akü grubuyla çalışıyor. Aldığım arkadaşım 7A yerine 12A akü takmış ancak bunlar sığmadığı için dışarıda duruyor ve hem yer işgal ediyor hem aradaki DC kablo tesisatı can sıkıcı. Bunun yerine 48V 12Ah civarı lityum ve lifepo4 batarya grubu düşünüyorum. 13-14s bms ile upsin akü şarj sistemi şarj eder diye düşünüyorum. Uygulamada sorun yaşar mıyım sizce?

Son düzenleme:
Voltaj uyumlulaştırmayı nasıl yapacaksınız mesela.
UPS 12V ile çalışır iken 13.6 volt ile şarj edilir.
48 volt aküyü nasın 12 volta indirip şarj içinde nasıl 48 Volta yüksetleceksiniz.? Hele birde sistem online iken.
BMS işin başka tarafında.

LiFePO4 aküler kurşuna asit yerine kullanılabilir.

Fakat her LiFe akü paralellenmez/serilenmez. Serilemeye veya paralellemeye uygun BMS'li olmalı.

En uygun yöntem toplam kapasite ve toplam voltajı içeren tek akü kullanmak.

Voltaj uyumlulaştırmayı nasıl yapacaksınız mesela.
UPS 12V ile çalışır iken 13.6 volt ile şarj edilir.
48 volt aküyü nasın 12 volta indirip şarj içinde nasıl 48 Volta yüksetleceksiniz.? Hele birde sistem online iken.
BMS işin başka tarafında.
Yazmayı atmamışım cümleyi toparlarken, sistemde 4*12V seri toplam 48V akü beslemesi var bu yüzden 48V tek akü kullanmayı düşünüyorum.

4*12V 48 bakımsız kuru akü yerine tek pakettek 48V 12Ah lifepo4 veya lityum akü grubu kullanmak. Bu vaziyette akünün beslemesi bms ile şarj edebilirim diye düşünüyorum.

Yani o zaman haricen 16 tane akü mü bağladın. 4'er tane paralel bağlı, sonra da 4 tane grup seri mi bağlı?

Yazmayı atmamışım cümleyi toparlarken, sistemde 4*12V seri toplam 48V akü beslemesi var bu yüzden 48V tek akü kullanmayı düşünüyorum.

4*12V 48 bakımsız kuru akü yerine tek pakettek 48V 12Ah lifepo4 veya lityum akü grubu kullanmak. Bu vaziyette akünün beslemesi bms ile şarj edebilirim diye düşünüyorum.
"harici 12V12Ah 4 adet akü paralel bağlıydı"
Cümlesinden sadece 12 volt ile çalıştığı anlamı çıkar.
Seri bağlı deseydin 48 volt anlayacaktık :)

Forum istatistikleri

Konular
9,052
Üyeler
3,656
Son üye
Clubber4141

Son kaynaklar

Back