Yeni almış olduğum xgecu t48'de sorun mu var?

farıkd

Yeni Üye
Merhabalar Öncelikle Herkese selamlar bugün robotistan'dan almış olduğum xgecu t48 Universal bios programlama cihazını içinden çıkan kabloya denediğimde kabloda bir temassızlık sorunu olduğunu fark ettim ve elimde hali hazırda bulunan Arduino kablolarından birini taktım ve sorun düzeldi ve 5'e yakın çip programladım ve hiçbir sorun yaşamadım ama ön paneldeki USB 2.0 portuna taktığımda diğer kablo ile yaşadığım aynı sorunu yaşadığımı fark ettim bu durum anakartın arkasında bulunan USB portlarında yaşanmadı ve ön paneldeki nispeten daha kalın olan ve usb'yi daha iyi sıkıştıran USB 3.0 portlarında da yaşanmadı ama zaten orijinal kablonun sorunlu gelmesinden dolayı içime kurt düşürdü anladığım kadarıyla pinleri tam temas yüzey oluşturmadıkça programlayıcı videoda gösterdiğim olay gerçekleşiyor sizce değişim veya iade talep etmeli miyim? Nispeten pahalı bir cihaz sonuçta

Ekler

• VID_20260606_203724.mp4
    56.7 MB
sorun kablodaysa cihazı iade etmeye ne gerek var ? bu tip usb portlarından enerji çeken cihazlar ön panelden çalışırken sıkıntı çıkarabilir. bu cihaz kadar anakartdan ön panele gelen ara kablolarla da ilgili.

sorun kablodaysa cihazı iade etmeye ne gerek var ? bu tip usb portlarından enerji çeken cihazlar ön panelden çalışırken sıkıntı çıkarabilir. bu cihaz kadar anakartdan ön panele gelen ara kablolarla da ilgili.
Beni ilişkilendiren şey dediğim gibi arduinolar da aynı port'u kullandığından aynı kabloyu Arduino ile test ettim ve bir sorun yaşanmadı ardino'da Ama arduino'larda bu cihaza kıyasla pek hassas değiller arada kaldığım için buraya başvurmak istedim Normalde ben de söylediğim gibi cihazı kullandım iade etmeyi düşünmüyordum bu tarz basit bir şey için tek Arduino sorunsuz çalışınca kafamda bir soru işareti oluştu

Son düzenleme:
arduinolar HS yani 12 mbit basit bir usb converter düşük hızda ve düşük akımlı olduğu için pek sorun çıkarmaz. hatırladığım bu alet full speed usb o yüzden kötü kabloda sorun çıkarması normal.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,204
Üyeler
3,756
Son üye
Ali kara

Son kaynaklar

Back