Motosiklet İçin Quick Şarj+Süper Hızlı Şarj Modül

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Merhabayın Ahali.

Malum cep telefonları, tabletler, kulaklıklar, ses bombaları vs. hayatımızda önemli yer kaplıyorlar. Ve sürekli şarja muhtaçlar.
Bende bir motosiklet kullanıcısı olarak gezmeye çıktığımda yada trafikte ilerlerken teknolojinin nimetlerinden yararlanıyorum. Müzik dinlemek, Navigasyon kullanmak gibi çeşitli ihtiyaçlarım var. Özellikle uzun yola gezmeye çıktığımda telefon şarjı çok sıkıntı oluyor. Şimdiki modellerde USB çıkışları standart ama benim motor eski olduğundan kendim yapıyorum.
Geçmişte motosikletim için 2 adet USB-A Çıkışlı 22W hızlı şarj modülü yapmıştım.
Hatta forumda konusu da vardı ama Admini olduğum forumda ben bile kendi konumu bulamadım. :katil2:
Neyse...
Geçmişte yaptığım modül PLA nın güneş karşısındaki direncine 5 yıl kadar dayandı ve artık değişmesi gerekti.
Ayrıca Şarj modüllerinin de USB-A soketleri bu süre zarfında gevşedi ve paslandı. Hatta modülün biri de bozuldu.
Motoru tazyikli suyla yıkadığım zamanlar içine su kaçtı sanırım.

Şimdi aynı modülü tekrar yapıyorum. Tabi bir kaç farklılıkda olmalıydı.
Öncelikle kasayı PLA yerine PETG ile bastım. Güneşe karşı daha mukavemetli olacaktır. Su sızıntısı için de kasa dışını ISONEM ile bir kaç kat sıvayacağım.
Diğer değişiklik ise bozulan USB-A modül yerine TYPE-C Modül kullanmak oldu. Diğer modül 22W iken bu modül 65W güç verebiliyor.
Bu modülden 5-6 tane alıp evde şarj istasyonu yapasım var. Normal 65W adaptöre 1000 tl vermektense yaklaşık aynı paraya Şarj istasyonu yapabilirim.

Modülün Fusion360 Çizimi
Ekran görüntüsü 2026-07-29 224603.png

Type-C modülün altındaki boşluğa parça çizdim. Baskıda.

WhatsApp Image 2026-08-01 at 11.45.29.jpeg

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120448.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120532.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120541.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120524.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120500.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120508.png

Ekran görüntüsü 2026-08-01 120517.png

Bu arada eski USB-A olan modül boştayken üzeindeki ledi yakmak dışında hiç akım çekmiyor. Yeni olan TYPE-C model ise üzerindeki ledi dahi yakmıyor. Tamamen ölü. Herhangi bir cihazı şarja bağladığımız anda aktif oluyor.

Abi güzel proje ama bu modüle telefonu takmak telefon için intihar olur..
Daha kaliteli bir modül sene yada kaliteli bir powerbank edin.

Abi güzel proje ama bu modüle telefonu takmak telefon için intihar olur..
Daha kaliteli bir modül sene yada kaliteli bir powerbank edin.
Hangisi?
USB olanı 5 yıldır kullanıyorum. Bir zararını görmedim.

Motorsiklette kullanılabilir ama şarj istasyonu yapmayı tavsiye etmiyorum. Pil sağlığını düşürebiliyorlar ve bir benzeri tam telefonu takacağım sırada yandı o günden beri güven duymuyorum bunlara.

Android Telefonlar kendi şarj sürelerini ayarlayabiliyorlar.
Onlarda sorun olmuyor.Şarj cihazı seçmiyorlar.

İpad ile iphone başka marka şarj cihazları ile şarj olmuyor.
Bilgisayar usbsinde bile sorun çıkartıyorlar.

.

Motosiklet kadranında yoksa küçük bir voltmetre de olsa akü voltajını görmek için güzel olur aslında

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,300
Üyeler
3,841
Son üye
boduroglupoliüretan

Son kaynaklar

Back