SIM800 gsm modül için Mikrofon ses amplifikatörü

hsnthsnT

Üye
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
30
5 katlı bir binamız var. Alt katlarda telefon çekmiyor. En üst katta telefon çekiyor. Bende en üst kata SIM800 modülü koyup kablo ile mikrofon ve hoparlörü en alt kata koydum. Böylece alt kattan düğmeye basınca gsm ile arama yapabiliyorum. Ses için anfi yaptım ve sesi çok net alıyorum. Fakat mikrofondan ses çok az ve cızırtılı gidiyor. Mikrofon için nasıl bir anfi yapmalıyım? Hazır bir mikrofon anfi aldım ama hiç çalışmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Mikrofonun türü, model numarası nedir? banggood veya aliexpress'de çok uygun fiyatlı mikrofon preamfiler var, uygun olanı önerebiliriz mikrofonun türü belli olduktan sonra.
 
Bu preamp senin iş için uygun gibi duruyor. Bağlantıyı nasıl yapıyorsun?
 
Vcc ve GND uçlarına 5 Volt verdim. Gain ucunu boş bıraktım, OUT ucunu SIM800 modülünün MCp ucuna bağladım. Sim800 modülünün MCn ucunu gnd ile birleştirdim. Olmadı. Daha sonra gain ucuna - verdim. Yine olmadı.
 
Çatıya çıkan kablo ekranlamalı kablo mu yoksa normal tesisat kablosu mu?
 
Valla bir anormallik göremiyorum. SIM800 modülünün girişi balanslıymış. İstersen şunu dene:

MICP yi 1 µF kondansatör ile şaseye çek. MICN ye de sinyali araya 1 µF kondansatör bağlayarak ver.
 
Elektret mikrofonun + ve - uçlarının yerini değiştirince birşey değişir mi? Kablo uzun oldugu için sinyal zayıflıyor olabilir mi?
 
Ses çok düşük geliyor. Anlaşılmıyor. Cızırtı var tabiki. Sesi yükseltmek istiyorum.
 
Gain ucu boşta ise zaten modül şu anda maksimum kazanca ayarlanmış durumda, yani 60 dB. Kazanca daha fazla arttırmak için çıkışa bir OPAMP daha atmak lazım. Ama bence sorun o değil. 1V bir sinyal bile olsa, SIM800 çok az yükleyeceği için az kayıpla ulaşması lazım modüle.
 
Artık bundan sonrasını ölçerek yapmak lazım. Mesela cep telefonuna ton üreten bir uygulama yükle ve 400 Hz ses ver. Sonra da preamp çıkışında kaç volt var, modül girişinde kaç volt var bak.
 
Elektret mikrofonu direk sim800 module bağlayınca calisiyor kısa mesafe kablo ile. Sorun yok.
 
Abi rica etsem 1mf kondansatorleri nasıl bağlayacagım tarif edebilir misin? Mikrofunun bir ucunu kondansatorun + ucuna girdim ve kondansatorun - ucunu sim800 micN 'ye bağladım.
 
Kutupsuz kondansatör olacak, elektrolitik değil. MICP ile şase arasına bir tane, sonra da MICN ile senin mikrofon devresinin çıkış ucu (OUT) arasına da bir tane.
 
Electret mikrofonu direkt modüle takınca çalışıyor demiştin. Ayrı bir mikrofon kapsülü ile mi denedin yoksa bu aldığın devreyi mi doğrudan bağladın oraya? Bunları ayrıntılı belirtmen lazım yoksa tahminden öte geçemiyoruz.
 
Elektret mikrofonu direk takınca çalışıyor. Ses çok net. Kabloyu uzatınca elektret mikrofon ile ses çok çok az geliyor. Hiç anlaşılmıyor. Bu almış olduğum mikrofon modulu hiç bir türlü çalışmıyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top