Bir okul için ses sistemi alımı tavsiyelerinizi bekliyorum

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
2,238
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Bir okulda kullanım için stereo açık alan seslendirmesi için amplifikatör alıp bu okula hediye edeceğiz. Ancak şu noktada 20 gündür aklımız çok karıştı. Nasıl bir sistem ve marka olmalı karar veremedik.

Temel olarak ihtiyaç en az 2 hoparlör, 1 mikser amplifikatör, amplifikatör en az 3 yada 4 girişli olmalı. Bunların ikisi mikrofon diğer ikisi lineer giriş olmalı. Yine mikrofon ve mümkünse kablosuz mikrofon arayışındayız.

Piyasada adı sanı duyulmamış o kadar üzün varki aklımız karıştı. Bu konuda elektronik bilgisi olan ben olduğum için seçim konusunda da bana yük bindi.

Amaç hem sağlam ileride sorun çıkarmayacak hemde sıfır alırken en azından garantili sözünün arkasında duuracak bir firma bakıyoruz.

Beni yönlendirebileceğiniz bildiğiniz bir firma var mı? Danışıp fiyat alabileceğim?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
öncelikle hedefi belirlemek lazım. okulda İstiklal Marşı, tören vb. gibi seslendirme mi yapılacak. yoksa bahçede parti düzenlenip müzik mi çalınacak. bu ikisi farklı senaryo ve farklı isterler. tek bir sistem bu iki ihtiyacı karşılayamaz.

seslendirme yapılacaksa 100 volt üzerinden bir sistem tasarlanmalı, gerekli noktalara seslendirme (500hz-4khz) havalı veya açık alana uygun hoparlörler döşenir. görece düşük güçlü 200-300w bir sistemle okul bahçesi seslendirilir.

müzik yayını yapılacaksa kabin tipi - ayaklı daha geniş aralıklı (250-8khz) seslendirme kabinleri ve ihtiyaca göre seçilan bass kabinleri ile sistem oluşturulur. bu sistem de tahmini 800-1200w gücünde olursa 300-400m2 açık alanı seslendirebilir.

verdiğim iki örnek de mütevazi sistemler. öyle çok gümbür gümbür ses beklemeyin. ama yeterli olur.

benim uzun süredir çalıştığım hem imalatçı hem de birçok firmanın tr. distrübütörü olan Mikafon firması var, sürekli bu işleri yaptıkları için rahatlıkla yardımcı olurlar. aynı zamanda stoklarında her türlü ürün hazırda vardır.

www.mikafon.com.tr
 
İkinci alternatif daha mantıklı geliyor.

Okul bir ilk okul. Bayramlarda şiirler okunacak. Etkinlikler yapılacak. 2 - 3 saatlik bir etkinlik gösteri v.s. gibi.

Mikafon bir inceleyeyim iletişim kurayım.

Teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,352
Mesajlar
137,082
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top