Binanın yapılış anında çektiğim şu resim var:
11597 eklentisine bak
Alan 10 m x 10 m gibi. Bu adamlar toprağı önce düzeltti. Sonra demirleri serdiler. Ortalarda sandık şeklinde demirleme yaptılar. Sonra da buraya mikser geldi ve hazır beton döküldü. Beton yüksekliği 20 cm.
Aslında benim tahminim, bu işlem yapıldığından bu yana geçen 15 yılda zemindeki toprak çoktan çökmüştür ve şu anda beton zemin havadadır. Zenim üzerine ben sonradan 10 cm şap attım ve fayans döşedim. Ayrıca yıllarca üzerinde çok ağır ekipmanlar durdu. Ortasında en az 5 yıl boyunca 2 tonluk freze durdu ve herhangi bir çökme olmadı. Yani ben bunun zeminindeki toprağı boşaltırsam bunun gene yerinde durması lazım.
Ama gelen inşaat ustaları böyle düşünmüyor. Onlara göre o toprak kesinlikle çökmedi ve bu zemini destekleyen de o toprak. Eğer o toprağı ben boşaltırsam anında zemin çöker diyorlar. Ben de emin olamadığım, adamların da haklı olma ihtimali var neticede, bu I demir işini düşünüyorum. Zemin toprağına kendim girebilecek kadar bir tünel açacağım ve boydan boya kirişin geleceği hizada bir koridor boşaltacağım. Eğer dedikleri gibi toprak destekliyorsa, sırf ben koridor açtım diye çökmez. Sonra o koridora I demirlerini parça parça sokup birleştireceğim. En azından plan bu