Bilgisayarda elektriksel bir sorun var ise USB ile bağlanan cihaza zarar verir mi?

Selamlar. Benim sorum başlıktaki gibi, PC'de elektriksel bir sorun var ise USB ile bağlanan cihaza zarar verir mi?

Bu çok genel bir soru, o yüzden cevap da genel olur ancak. Elektriksel sorun neticesinde USB portlarında 5 V dan fazla voltaj varsa porta bağlanan cihaz bozulabilir. Veya PC'ye yıldırım isabet etmesi de bir elektriksel sorun olarak değerlendirilebilir. Bu durumda da USB portuna bağlanan cihaz zarar görebilir.

Bu çok genel bir soru, o yüzden cevap da genel olur ancak. Elektriksel sorun neticesinde USB portlarında 5 V dan fazla voltaj varsa porta bağlanan cihaz bozulabilir. Veya PC'ye yıldırım isabet etmesi de bir elektriksel sorun olarak değerlendirilebilir. Bu durumda da USB portuna bağlanan cihaz zarar görebilir.
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler. USB portlarında 5v üstü olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bu arada benimde adım Timur :), memnun oldum.

Elektriksel sorundan kastınız akım kaçağı ise, akım kaçağı yok.

Hocam?

Ben de memnun oldum, foruma hoş geldin. USB portunun voltajını ölçmek için bir USB kablosunu kesip soymak sonra da multimetre ile ölçmek gerekir. 4 kablodan iki tanesi GND ve +5V. Pin yapısını internette aratabilirsin.

Ben de memnun oldum, foruma hoş geldin. USB portunun voltajını ölçmek için bir USB kablosunu kesip soymak sonra da multimetre ile ölçmek gerekir. 4 kablodan iki tanesi GND ve +5V. Pin yapısını internette aratabilirsin.
Hoş bulduk hocam. USB kablosunu kesip soyduktan sonra USB portuna takacağım ve öyle ölçeceğim galiba, tam olarak anlamadım. Dediğinizi aratacağım. Teşekkürler.

Aynen kabloyu soyup USB portuna takacaksın. 4 tel var, ikisi +5V ve GND, diğer iki pin de D+ ve D- data pinleri.

Aslında USB tester'lar var, ama onları önermedim çünkü elektriksel sorun diyorsun, USB portta her türlü voltaj olabilir. USB testerin kendisi de yanabilir, dolayısıyla multimetre ile ölçmek daha mantıklı.

1656010200485.png

En zahmetsiz yöntem bir ucu usb diğer tarafı led olan ışık vermesi için modüller var onlardan alıp takmak

images.jpeg

Forum istatistikleri

Konular
7,443
Üyeler
3,025
Son üye
can.ince

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back