nickless1684
Üye
Selamlar. Benim sorum başlıktaki gibi, PC'de elektriksel bir sorun var ise USB ile bağlanan cihaza zarar verir mi?
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler. USB portlarında 5v üstü olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bu arada benimde adım TimurBu çok genel bir soru, o yüzden cevap da genel olur ancak. Elektriksel sorun neticesinde USB portlarında 5 V dan fazla voltaj varsa porta bağlanan cihaz bozulabilir. Veya PC'ye yıldırım isabet etmesi de bir elektriksel sorun olarak değerlendirilebilir. Bu durumda da USB portuna bağlanan cihaz zarar görebilir.
Elektriksel sorundan kastınız akım kaçağı ise, akım kaçağı yok.Bu çok genel bir soru, o yüzden cevap da genel olur ancak. Elektriksel sorun neticesinde USB portlarında 5 V dan fazla voltaj varsa porta bağlanan cihaz bozulabilir. Veya PC'ye yıldırım isabet etmesi de bir elektriksel sorun olarak değerlendirilebilir. Bu durumda da USB portuna bağlanan cihaz zarar görebilir.
Hocam?Bu çok genel bir soru, o yüzden cevap da genel olur ancak. Elektriksel sorun neticesinde USB portlarında 5 V dan fazla voltaj varsa porta bağlanan cihaz bozulabilir. Veya PC'ye yıldırım isabet etmesi de bir elektriksel sorun olarak değerlendirilebilir. Bu durumda da USB portuna bağlanan cihaz zarar görebilir.
Hoş bulduk hocam. USB kablosunu kesip soyduktan sonra USB portuna takacağım ve öyle ölçeceğim galiba, tam olarak anlamadım. Dediğinizi aratacağım. Teşekkürler.Ben de memnun oldum, foruma hoş geldin. USB portunun voltajını ölçmek için bir USB kablosunu kesip soymak sonra da multimetre ile ölçmek gerekir. 4 kablodan iki tanesi GND ve +5V. Pin yapısını internette aratabilirsin.
Hangi tele değdireceğim multimetreyi hocam?Aynen kabloyu soyup USB portuna takacaksın. 4 tel var, ikisi +5V ve GND, diğer iki pin de D+ ve D- data pinleri.
Hangi tele değdireceğim multimetreyi hocam?
Hocam bayağı bi zahmetli işmiş. Başka türlü çözme şansım yok mu? Teşekkürler.İşte onu internette araştıracaksın. Telleri de birbirine değdirmeyeceksin, yoksa sağlam olan portu bozma ihtimalin var.
5V ile çalışan sağlam bir cihaz tak, bozulursa PC'nin USB portu bozuktur. En kolay ve zahmetsiz yöntem bu.Hocam bayağı bi zahmetli işmiş. Başka türlü çözme şansım yok mu? Teşekkürler.
5V ile çalışan sağlam bir cihaz tak, bozulursa PC'nin USB portu bozuktur. En kolay ve zahmetsiz yöntem bu.
Nereden bulabilirim bunu hocam?En zahmetsiz yöntem bir ucu usb diğer tarafı led olan ışık vermesi için modüller var onlardan alıp takmak
17974 eklentisine bak
googleye usb led modülü yazarak bulabilirsinizNereden bulabilirim bunu hocam?
https://urun.n11.com/arduino-urunle...ok-ince-led-isik-kamp-gece-lambasi-P512449095 bu olur mu hocam? 5v mu bu?googleye usb led modülü yazarak bulabilirsiniz
0.2w kaç volt oluyor acabagoogleye usb led modülü yazarak bulabilirsiniz
Önce wat,volt,akım kavramlarını öğrenmelisiniz.0.2w kaç volt oluyor acaba