Çok seyrek kullanma ihtiyacı duyduğum MI PLM05ZM powerbank kasasında şişkinlik farkedince sıcak hava ile kenarlarını ısıttım ve söktüm.
Piller şişmiş ve bu şekilde kullanmaya uygun değil, acaba bu pilleri değiştirmeye sizce değer mi ?
Ben uygun pil bulur değiştirirdim. Devresi iyi duruyor, termistörü var, sıcaklık takibi yapıyor belli ki. Yenilemekle uğraşmayacaksanız, söker takarken kozmetik sorunlar olabilir ya da o kutuya uygun muadil pil bulunmayabilir vb. devresini satın sizden alabilirim. Pilleri 4,4 volta kadar şarj ediyor sanırım. Öyleyse bunu kaldıracak pil bulmak lazım.
Lityum Polimer pil buldum ama yurtdışında mevcut işime yaramıyor.
Yerli sitelerde denk gelirse alacağım, ya da bir kaç lityum polimer pili birleştirip bir çözüm arayacağım galiba.
kasaya 18650 sığıyorsa değerlendirilebilir. ama üstünde BQ serisi entegre var bunlar pilin kapasitesini ömrünü vs. bir sürü parametre tutuyor ve takip de edebiliyor. yeni takılan pilleri beğenmeyebilir veya şarj kapasitelerini yanlış hesaplayabilir. her modelde yok bir bakmak lazım.
3 hücre o sisteme uygun olmayabilir. gördüğüm kasarıyla kasada seri 2 hücre vardı. onlar nasıl bağlıydı aynı sistemi kurgulamak gerekir.
bir de gördüğüm kadarıyla pil zedelenmiş. kılıfı yırtılıp oksijen aldığı anda yanmaya başlar çok riskli bir durum. o pilleri tamamen deşarj edip acilen kurtulmak lazım.