7" DWIN Marka ekran UART Haberleşme Hk.

M_B

Aktif Üye
Merhabalar
7" DWIN marka DMG80480C070_04WTC model ekranı kendi yazılımı olan DGUS_V76431 tasarımını yapıp SD kartla
ekrana yükledikten sonra menuler geçişler arasında herhangi bir sıkıntım yok.
Tasarım aşamasında ilgili adresleri alması gereken değerler de veriliyor.

En basit Örnek olarak
video dakini yapıyorum. Hatta dosyalarını da verdiği için direk olarak ekrana yüklüyorum ve ekran calısıyor.
ekran üzerindeki RX2 ve TX2 pinlerini CH340 USB TTL donusturucüye bağlayıp Realterm serial monitorden izlediğimde
ekrandan gelen verileri goruyorum. İlgili video da ve Ekran üreticisinin kullanım klavuzunda yazan verilerden farklı.
Klavuzda yazan ve video daki serial port uygulamasına gelen veri: 5A A5 06 83 11 00 01 00 01
Benim indirip yüklediğim programda gelen veri: A9 CB F9 77 FD FF FD 00

Yotube da başka örneklere baktığımda ve onların da uygulamasını yüklediğimde hep bende A9 CB ile başlayan veriler geliyor.
Ekranın kullanım klavuzunda ve videolarda hep 5A A5 ile başlıyor.

DWIN ekranlar konusunda tecrubesi olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmaları dileğiyle.

Teşekkürler.

DWIN HMI her zaman "5AA5" header'ını kullanır. Eğer farklı şeyler görüyorsan muhtemelen iletişim ayarlarında ya da veri yolunda bir problem var demektir. Büyük ihtimalle baud rate hatası var. Aşağıdaki şekilde yeniden "config file" oluşturup bir de öyle dene.

DWIN DGUS yazılımını ilk açtığında bir "welcome" sekmesi açılıyor. O sekmede "Config Generator" diyer bir seçenek var.
O seçeneğe tıkladığında karşına küçük bir pencere açılacak. O pencerede Baud rate ve diğer konfigrasyon ayarlarını yapabileceğin araçlar var.
Gerekli ayarları yaptıktan sonra "Save to CFG" Butonuna tıkla ve dosyayı "T5LCFG.CFG" adıyla kaydet.
Kaydettiğin bu dosyayı ekrana program yüklerken kullandığın "DWIN_SET" klasörünün içine at ve yükle.

DWIN HMI her zaman "5AA5" header'ını kullanır.
Hocam kullanım klavuzunda header olarak bu gozukuyor.
5A A5 06 83 11 00 01 00 01 Acılımı:
5A A5 -> Frame Header
06 -> Data uzunlugu
83-> Okuma Adresi ( Yazmada 82 oluyor. )
1100-> Ram Adresi ( Uygulama kendi yazdıgımız adres 1000-5000 Arası )
Geri kalan ise Word tipinde data.

Hocam bahsettiğiniz yerdeki ayar kısmında Baud 115200 gozukuyor. Diğer ayarların ne olacağı hakkında bilgim yok
1746730183292.png

Tamam bu standart ayarları bozmadan "New CFG" butonuna tıkla ve dosyayı "T5LCFG.CFG" adıyla kaydet.
Daha sonra bu cfg dosyasını DWIN_SET klasörünün içine ekle ve o şekilde upload yap.

Yalnız cfg dosyasında yanlış ayar yaparsan ekran kökten gidiyor haberin olsun :)
Böyle bir şey olursa panik yapma, ekranı kurtarmak mümkün.

Ekler

• 1746733502299.png
    1746733502299.png
    34.8 KB · Görüntüleme: 6
Hocam resimdeki gibi New CFG diyip ordan "T5LCFG.CFG" adıyla DWIN_SET klasörünün içine kaydettim
testi yarın ofiste yapacagım. Yanıma almadım.

1746735349339.png

Birde hocam T5L download kısmına gelip ordan Select Klasoru secip Com port numarası ve Baudrate ayarı yapıp start Download dediğimde ise ordan yüklemeyi başaramadım. O yuzden hep SD kartla yükleme işlemi yapıyorum. Kullandığım USB TTL modul aşağıdakidir. FT232

Not: Jumper 5V takılı.
1746735678909.png

Forum istatistikleri

Konular
7,717
Üyeler
3,116
Son üye
erdn0

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back