Türkiyede Stencil

Stensile nikelaj kaplama yapılıyor diye yazmışlar sitelerinde. Bu fiyata kaplama dahil mi acaba?

Youtube'da Kaan CNC kullanıcının led lazerle pvc'den stensil kestiğine dair video var. Yanlış hatırlamıyorsam 80-90 baskıya dayanır söylemişti.
Galiba web sitesi de var. Yeri Ataşehirde. Örnek stensile 16$ fiyat vermiş. Ne malzeme olduğunu yazmamış.
Hepsinde kaplama var diye biliyorum ama bir de nano coating vardi o paraliydi sanirim
 
50w fiber markalama lazeri ile paslanmaz çelik keserek stencil olarak kullandım. İşe yarar bir ürün elde etmek mümkün olsada makine kesime uygun olmadığı için atılan taş ürkütülen kuşa değmiyor. Co2 laser ile plastik keserek stencil olarak kullanıyorum. Çelik kadar kaliteli olmuyor ama iş görüyor. Bacakları çok sık olan entegrelerin pad lerini keserken aşırı ısıdan malzeme eriyor. Küçük keside sorun yok ama yan yana küçük kesiler sıkıntılı. Çözüm olarak bacakların olduğu alanı büyük kesiyorum.
 
Kola kutusunu kesip acip tonerli yazici kullanarak PCB uretir gibi utu teknigi ve asit le indirgeme yaparak stencil yapanlar olmustu.

Youtube videolari olmasi lazim.
 
Ben deneme yapmadim ama bende fiber lazer var. Isterseniz bana bir malzeme gonderin ( o incelikle ) deneme yapalim. Bedelsiz olarak.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,376
Mesajlar
137,559
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top