Türkiyede Prototipleme

Uygun bir zamanda elimden geldiği kadar işlem adımlarını anlatan bir klavuz hazırlamaya çalışırım.

603 kılıf yapısı sorunsuz basılabilir.

"Negatif şekilde..." derken neyi kast ettiğiniz anlayamadım.
yani burada, filmden yollari cikartiyorsunuz, tam tersi yani bir ground plane varken, yollari cizeceksiniz, yapismayi daha zor olur diye saniyorum

yani burada, filmden yollari cikartiyorsunuz, tam tersi yani bir ground plane varken, yollari cizeceksiniz, yapismayi daha zor olur diye saniyorum
Pozitif 20 de ütü veya dry film gibi bir malzeme tranferi gerçekleşmiyor. Öncesinde pozitif 20 (sprey şeklinde bir kimyasal) ile plaketi kaplıyorsunuz. Dry filmin sprey hali gibi. Sonrası pozlama işlemi. Işık gören yerler asitte eriyecek alanlar, siyah yerler ise bakırlı kalacak yerlerdir. Kaplama sonrası aslında dry film ile işlemler aynı gibi (pozlama, banyo, asit). Pozlama sonrası banyo için kostik (lavabo açıcı) kullanılıyor diğerinde sanırım çamaşır sodası.

1 litre suda 7gr potasyum hidroksil(kostik, KOH) eritilir. Kürlenmeyen yerler bu çözeltide eritilir.
NaOH da kullanılıyor. Ancak biraz pahalı.

Adamları aradım bugün. 3dk sonra wp'den şöyle bir mesaj aldım tam olarak;

SELAMÜN ALEYKÜM.

selam verdikten sonra pcbyapın kendilerine ait olup olmadığını sordum. evet dediler ve teklif için gerber iletmemi söylediler. ayrıca termin süresini sordum ve tam olarak şunu yazdılar.

Yaklasik 7 ve 15 gun olarak 2 termin suresi bulunmaktadir.
Tasariminizi gonderirseniz her 2 sure icinde teklif iletiriz

sitelerinde 24 saat termin süresi olduğunu belirtince ve türkiyede mi üretiliyor diye sorunca şu cevabı aldım.

Bazi tasarimlar icin evet.

bu aracılarla uğraşacağına megasistem'den teklif al. en azından üretici olduğu kesin. müthiş kaliteli olmasa da yılların esnafıdır iş görecek pcbler üretir. 24-48 saat gibi sürelerde teslim de edebiliyorlar.

Megasistem 5 adetini 35$'a satıyor. JLC'den DHL ile getirince de nerdeyse aynı fiyata geliyor yine 4-5 günde gelir.

Adamları aradım bugün. 3dk sonra wp'den şöyle bir mesaj aldım tam olarak;

SELAMÜN ALEYKÜM.

selam verdikten sonra pcbyapın kendilerine ait olup olmadığını sordum. evet dediler ve teklif için gerber iletmemi söylediler. ayrıca termin süresini sordum ve tam olarak şunu yazdılar.

Yaklasik 7 ve 15 gun olarak 2 termin suresi bulunmaktadir.
Tasariminizi gonderirseniz her 2 sure icinde teklif iletiriz

sitelerinde 24 saat termin süresi olduğunu belirtince ve türkiyede mi üretiliyor diye sorunca şu cevabı aldım.

Bazi tasarimlar icin evet.
Bugün teklif geldi. aşırı komik hem de.
5 adet standart ozellikte pcb yaklasik 15 gun termin suresi 40 usd dir. Yaklasik 7 gun termin icin ise 80 usd dir. İlk siparisiniz olmasindan dolayi % 5 iskonto uygulanmıştır.

turkiyede 3 is gunu icinde ayni pcbleri 40$'a uretebiliyorken neden 12 gun daha bekleyeyim ki? JLC'ye ayni fiyata 20 tane prototip yaparim herhal.

Megasistem iyiymis. fiyat bana gore biraz tuzlu fakat gercek anlamda bir prototip yaptirana gayet guzel bir cozum uretilmis.

Forum istatistikleri

Konular
7,797
Üyeler
3,141
Son üye
deniz_mert

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back