Flex pcb

10x100 mm ile
10x120 mm arasinda 100mm gecildi diye devasa fiyat farki olusuyor mu?
oluşuyor.

100x100 altındaki pcbler indirimli 2usd-5usd arası. herhangi bir kenar 102 mm üzerine çıkınca fiyat 27 usd oluyor. jlc'de böyle.
herhalde bir levha üzerinde optimum yerleşim için 10x10 slotlar ayırmışlar.

Tai'de çalışan bir mühendis için tam flex olmasada flexe yakın bir uygulama yapmıştık. Polyester bir filme kimyasal bakır kaplayıp daha sonrasında ise elektro bakır kaplama yôntemi ile 11/13u kalınlığında bir film elde etmiştik. Daha sonrasında istediği şekli şablona geçip asit kaldırma ile işi bitirip kapton bant ile devreyi dış dünyadan izole etmiştik. Taideki mühendis arkadaşla daha sonrasında konuştuğumda yaptığımız işin radar parazitlerini temizleyen bir anten(tam olarak anten değil ama o öyle açıklamak istedi.) gibi çalıştığını devrenin testlerden geçtiğini ve doktorasını aldığını söylemişti. Eğer işinize yararsa bu şekilde çözebilirsiniz.

Filmi nasil elde ettiniz? (Pozlanacak sekli neyle cizdiniz?)
Soruyu bana sordunuz zannedersem. Filmi hazır satın aldık hocam. Hem kapton film hem de sıcaklık ve kimyasallara dayanıklı bir polyester film satın almıştık F200 diye geçiyor. Sonrasında filmin yüzeyini bazı kimyasallar ile aşındırıp kaplanabilir hale getirdik ve hem kimyasal hem de elektro bakır kaplamasını yapıp müşterimize teslim ettik. Kapton film boy olarak kurtarmayınca polyester film kullanmıştık. Çizim içinde iki farklı seçeneğimiz mevcuttu. Birincisi dryfilm + asetat kağıdı. İkincisi ise UV lazer + dryfilm (bu seçenek deneysel daha tam olarak çalışmıyor). Bizde ilk kez böyle bir şey denemiştik baya eğlenceliydi.

Merhaba, JLC'ye sipariş vereceğim.flex pcb ile PTFE Teflon arasındaki teknik özellikleri nedir? Bana esnek basınç ta deforme olmayacak bir ürün lazım.

Soruyu bana sordunuz zannedersem. Filmi hazır satın aldık hocam. Hem kapton film hem de sıcaklık ve kimyasallara dayanıklı bir polyester film satın almıştık F200 diye geçiyor. Sonrasında filmin yüzeyini bazı kimyasallar ile aşındırıp kaplanabilir hale getirdik ve hem kimyasal hem de elektro bakır kaplamasını yapıp müşterimize teslim ettik. Kapton film boy olarak kurtarmayınca polyester film kullanmıştık. Çizim içinde iki farklı seçeneğimiz mevcuttu. Birincisi dryfilm + asetat kağıdı. İkincisi ise UV lazer + dryfilm (bu seçenek deneysel daha tam olarak çalışmıyor). Bizde ilk kez böyle bir şey denemiştik baya eğlenceliydi.

Incecik polyester levha satin aldiniz. Bazi kimyasallarla asindirdiniz. Ardindan bakir kapladiniz. Iste bu asamalarin hepsini farkli bir baslik altinda (mesela "Polyester levhayi bakir kaplamak ve pcb haline getirmek") ele alabilirmiyiz?

Incecik polyester levha satin aldiniz. Bazi kimyasallarla asindirdiniz. Ardindan bakir kapladiniz. Iste bu asamalarin hepsini farkli bir baslik altinda (mesela "Polyester levhayi bakir kaplamak ve pcb haline getirmek") ele alabilirmiyiz?
Formül vermeden anlatabilirim işinize yarar mı bilmiyorum. Zaten formül versem bile evde uygulanamaz laboratuvara ihtiyacınız var.

Merhaba, JLC'ye sipariş vereceğim.flex pcb ile PTFE Teflon arasındaki teknik özellikleri nedir? Bana esnek basınç ta deforme olmayacak bir ürün lazım.
JLC'deki PTFE eki stiffener sekmesinde var. yani flex pcb materyali sabit.
ama stiffener (sağlamlaştırıcı) olarak çelik, ptfe, fr4 seçilebiliyor.

stiffener şöyle düşünün. bazı flex film ekran konnektörlerinde. tam konnektörün arkasında kolay çıksın yırtılmasın diye
sert bir ek parça olur.

resimde flexte fr4 yapıştırılmış parcacıklar stiffener. flexin sabit kalmasını istediğiniz alanlara ekleniyor. benin anladığım sizin stiffener ile işiniz yok. ileride diş baskı alanı dışında kalan bölgelere uygulanabilir ancak bu durumda da kendi özel eda aracı ile ek bir layer yaparak bunu da belirtmek gerekiyor.

1759091687979.png

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,296
Son üye
Uğur Subaşı

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back