Master İmage cogaltma

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
Bir PC ye kurduğum işletim sistemini birden çok cihaza da kuracağım için en hızlı yöntem nedir.
Sistemin kurulu harddiskler M2
M2-den M2 ye bire bir klonlama yapan cihazımda var. Bu yöntemi seçmememdeki neden

1.Yavaş
2.PC den M2 leri cıkarıp yapmak.
Bu tur durumlar için ne kullanıyorsunuz ve tavsiyeleriniz nedir.

Teşekkürler.
Mehnet

Not: Tum PC ler aynı model.

Ben doğrudan uygulamasını yapmadım ama, bu iş network üzerindende yapılabiliyor. Bilgisayar labaratuvarı gibi çok fazla makinenin olduğu yerlerde bu yöntemi kullanıyorlar.
  1. Bir makinanın imajı alınır ve networkde erişilebilen bir yere kaydedilir.
  2. Diğer makine ve makineler yine kullanılan klon yazılımı ile boot edilir.
  3. İmaj dosyası olarak networkdeki yer gösterilir.
  4. Network kapasiteniz ve imajı host eden makinenin perfomansına bağlı olarak hddleri söküp takmadan klonlama işlemlerini yapabilirsiniz.
  5. Aynı anda birden fazla makine için klonlama işlemini başlatabilirsiniz. Tabi network ve host kaynakları herbir makine için paylaştırılacaktır.
Örneğin 10 tane için hepsini başlatırsınız biraz uzun sürsede sürekli kontrol etmenize gerek kalmaz, bu arada diğer işlerinizi yapabilirsiniz.

Windows yedekleme özelliği sistem imajı alabiliyor. Farklı bir pc ye denemedim ama mantıken olması lazım. Ben makinlerin kendi hdd bölümü ne alıyorum. Siz usb bir hdd ye imaj alırsınız. Diğer pc de windows mediası ile boot edip kurulum yerine imaj yükleme yapabilirsiniz.

Fiziksel klonnama yapınca fazla zaman harcanır.
Backup restore yazılımları araştırılabilir.

Win 11 yedekleme image yazılımı.
Başarılı, Hızlı ve kullanışlı, başka yazılımlara gerek yok.

Benim Linux ve Windows ta kullandığım ve memnun olduğum ücretsiz Klonlama programı şu:

Rescuezilla

500GB NVME M.2 mi 10 dk içinde NVME M.2 ye klon yapıp, geri yükleme yapabiliyorum.

Klon yaparken sıkıştırarak yapıyorum. Elimde 15-30GB arası bir klasör ile içerisinde klon dosyaları yer alıyor. Hedef diski kaynak disk şeklinde değiştirmiyorum.

Son düzenleme:
Iki tip yukleme yapiyoruz.

Birisi acronix. Digeri Network.

Network uzerinden olan daha pratik. Basinda beklemek gerekmiyor. Bir kac soruya cevap verdikten sonra kendi kendine yukleme yapiyor. 1 yada 2 saati buluyor ama dertsiz.

Forum istatistikleri

Konular
8,046
Üyeler
3,210
Son üye
Şilan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back