KiCad Sorunu

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Ne yaptımsa düzeltemedim. Ayakizlerini filan Update yapıyorum yok düzelmiyor. PCB yi de baştan çizemem. Takıldım kaldım.

Ekran görüntüsü 2025-08-15 212330.png

Ekran görüntüsü 2025-08-15 212457.png

Uyarı bu, görmezden gelebilirsin. Kicad kullanmıyorum ama kurallarda bir çeşit soldermask expansion tarzı bir kural olması lazım onu kurcalayarak yok edebilmen gerekir

Takıntılıyım ya. O uyarıları yok etmem lazım. Normalde onların çıkmaması lazım. Bir hata var ama bulamadım.

Hiç istemeden de olsa çözüm bulamadığım için ignore yaptım.

Kılıf 805 gibi geldi. Malzemeleri seçip kılıf tipine kicad kütüphanesindeki handsolder 805 kılıfı seç. Düzelmesi gerekir.

Kılıf 805 gibi geldi. Malzemeleri seçip kılıf tipine kicad kütüphanesindeki handsolder 805 kılıfı seç. Düzelmesi gerekir.
Yok hocam. Farklı bir problem var. F.Mask ve B.Mask padlere ekstra boya mı ekliyo nedir. Onları açınca padlerin altında mor bir katman daha çıkıyor. Elemanın Silkscreen çizgisine de deyince uyarı veriyor.

Clearence (pad-şekil ile soldermask arası boşluk) değerini kontrol et.
Sorun kendi çizdiğin kılıf kaynaklı olabilir. Hazır kılıfta bu sıkıntı oluşmayacaktır

Hocam clearence ler ile dün akşam oynadım. Bu gün biraz daha bakarım.
Kendi çizdiğim kılıf yok. Hepsi orjinal kütüphaneden.

Bak bu F.Mask kapalı hali. Padler Silkscreen çizgiye deymiyor.
Ekran görüntüsü 2025-08-16 104354.png

Bu da F.Mask açık hali. Ekstra bir alan çıkıyor ve bu alan Silkscreen e deyiyor ve uyarı veriyor. Clearence ayarları ile düzeltilebiliyor olması lazım ama yapamadım. Bir daha bakacağım.
Ekran görüntüsü 2025-08-16 104417.png

Düzeltilecek birşey yok Gökhan. Soldermask ile silkscreen clearance kontrol etme ve uyarma özelliği eklemişler, ama kendi kütüphanelerinde veriyor bu uyarıyı. Böyle şeyler oluyor. Python'da da veri tipi kontrol etme özelliği eklendi, ama çoğu kütüphanede veri tiplerini deklare edilmiyor. O yüzden kütüphanenin kendisinde binlerce tip uyuşmazlığı uyarısı çıkıyor.

Yapılması gereken, adamlar kütüphaneleri güncelleyene kadar uyarıyı yok saymak.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,135
Üyeler
3,240
Son üye
Ali Demirci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back