Monitör koluna mikroskop bağlamak

Mekaniği güzel duruyor. Masa lambası yapmayı düşünüyorum bu koldan, kullanışlı olur mu acaba?

Merakım baskın geldi ve 250 gr flementi yakmayı göze alıp hazır tasarım 3D aparatı bastım ve montajını yaptım. Ağırlık merkezi öne geldiği için kolun tansiyonunu tekrar ayarlamak zorunda kaldım. Neticede bu parçayı, elektronik devrelerimi içinde saklayacak şekilde revize eder ve tekrar basarsam iş görecek gibi.

Titireşimin ne kadarı zeminden kaynaklanıyor diye anlamanın en güzel yolu, kolu cam kenarı mermeri ya da mutfak tezgayı gibi sallanmayacak bir zemine tutturup denemek olacak. Müsait bir zaman aralığında bunu da deneyeceğim.

Özetle ilk yaptığım sunta tasarımım da iş görüyordu ama 3D baskı daha derli toplu ve hoş görünmesini sağlayacak.

45449 eklentisine bak45450 eklentisine bak45451 eklentisine bak45452 eklentisine bak45453 eklentisine bak45454 eklentisine bak
Baskı ile ilgili şunu merak ediyorum.
Mikroskobu tutan halka sanırım standart yada bulunabilen bir malzeme. Yükseklik topuzu ve içindeki diş/vida kısmı da sanırım bu halkaya dahil.
Sisteme bayıldım. Henüz mikroskobum yok ama olursa bu sistemi doğrudan uygularım.

Baskı şahane olmuş bu arada. Bambu ve Ersun hakkını vermiş.

Mekaniği güzel duruyor. Masa lambası yapmayı düşünüyorum bu koldan, kullanışlı olur mu acaba?
Nasıl birşey yapacağını bilmiyorum ama bundan masa lambası da olur. Bir ihtimal çok hafif olursa amortisör kendi kendine yukarı kaldırabilir. Yük için minumum 2 kg diyor. Tansiyonu iyi ayarlarsan onun da sorun olacağını sanmam.

Baskı ile ilgili şunu merak ediyorum.
Mikroskobu tutan halka sanırım standart yada bulunabilen bir malzeme. Yükseklik topuzu ve içindeki diş/vida kısmı da sanırım bu halkaya dahil.
Sisteme bayıldım. Henüz mikroskobum yok ama olursa bu sistemi doğrudan uygularım.

Baskı şahane olmuş bu arada. Bambu ve Ersun hakkını vermiş.

O halka zaten hazır satın aldığım birşeydi. Neredeyse bütün mikroskoplarda bulunuyor. Hassas yükseklik ayarı için kullanılıyor. Ön tarafını ve hareket mekanizmasını söküp, 3D yazdırdığım parçaya aktardım.

Aşağıda fotoğrafını görebilirsin.

1764765170843.png

Aşağıdaki konuda da bahsetmiştim.

Forum istatistikleri

Konular
8,610
Üyeler
3,426
Son üye
Fatih Kemal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back