Eğer max input gerilimi 24 olarak belirlenir ise boost converter gayet olur(pilin min voltajı 24den büyük diye varsaydım), yalnız bu noktada zaten bir mcu ekleme niyetinseyseniz TL494 ya da benzeri bir pwm kontrolcü kullanıp modifiye etmenin değecek bir çaba olduğunu düşünmüyorum, doğrudan mcu içerisinde gerekli kontrol döngüleri döner. Eğer izolasyon isteğiniz varsa pushpull bu giriş voltajı için kullanılabilir bir topoloji ancak TL494 ile kullandığınızda en basitinden flux walking e bir önlem almak için ek işlem gerekecek, o yüzden modern bir push pull kontrolcüsünü kullanmak bence daha avantajlı. Verim açısından da bakmak lazım ama specleri derli toplu göremediğim için yorumlamak istemedim.
Özellikle hobicilerin tek giriş voltajı ile istediğini şarj ettiği şarj aletleri buck-boost converter ya da inverting buck boost oluyor diye hatırlıyorum. Eğer tek şarj aleti birden fazlasını şarj edecekse, max voltaja bir bakmak lazım tabi ama eğer el verirse 48V giriş yapıp buck converter kullanmak gerçekten avantajlı olur.
Artık pek bahsedildiğini görmesemde (sorun çözüldüğü için olduğunu sanmıyorum) piller darbeli akımla şarj/deşarj işleminden aşırı hoşlanmıyor, zaten ek ısı yaratıldığı kesin. O yüzden boost gibi bir topoloji kullanılırsa pil ile araya ek filtre takmak gerekir, buck durumunda ise girişe eklemek gerekir ancak bence buck durumu daha avantajlı olabilir. Buck ın ana dezavantajı olarak en basit halini bile yapacak olsanız switch high side da olması diyebilirim.