Tek pad koyalım standart pot için. İsteyen bunu kablo ile standart potun padine lehimlesin.İşte o yüzden opsiyonlu yapalım diyorumİsteyen karbon pot kullansın gene, onun için de ayak izi olacak.
Tek pad koyalım standart pot için. İsteyen bunu kablo ile standart potun padine lehimlesin.
R11 i neden direk 25K kullanmıyoruz abi?Şemada bazı değişiklikler yaptım
* Opamp besleme regülatöründe 36 V yerine 33 V zener koydum. Zener akımını nispeten küçük tuttuğumuz için zener voltajı giriş voltajı yüksek ise biraz yukarı doğru ilerliyor. Mesela maksimum voltajda 39 V ları görebilir. O yüzden 33 V koydum ki yukarı doğru bir marjımız olsun. Ayrıca zener gücünü ve ona bağlı direncin gücünü de belirttim.
* R2 nin gücünü belirttim.
* Devrenin ana şasesini doğrultucunun eksi çıkışı olarak tanımladım.
* Kullanılan MC34071 in SOIC-8 paketinde olanını kullanacağız. Bunun sebebi fiyat ve bulunulabilirlik. DIP8 pakettekinin en ucuz fiyatı 100 TL ve sadece bir satıcıda var Türkiye'de. Ama SOIC-8 in fiyatı 25 TL ve birçok yerde var. Bu tabi soket kullanma imkanımızı ortadan kaldıracak, ama 225 TL fiyat tasarrufu için bence değer.
* R11 e paralel bir R24 direnci koydum. Bununla R11'e ince ayar çekeceğiz. R11 in simulatör sonuçlarına göre 25 k olması gerekiyor. 330 k R24 ile bunu elde edebiliyoruz.
* Q2 yi 2SD882 olarak değiştirdim. O transistörden geçen akım, soğutucu kullanmayı gerekli kılacak, o yüzden uygun pakette olan bu transistörü koydum. Ayrıca 2N2219 un voltaj dayanımı da mevcut yerdeki kullanımına uygun değil idi.
* D10 diyodunu kaldırdım. Ne işe yaradığı belli değil, muhtemelen bir işe yaramıyor.
31006 eklentisine bak
R11 i neden direk 25K kullanmıyoruz abi?
Evet bu daha mantıklı. Arkadan somunu sıkmak kolay olur.Şöyle birşey buldum. Fiyat da uygun
31012 eklentisine bak![]()
Banana Soket Terminal Çifti
Banana Soket Terminal Çifti Kırmızı Siyah Hexagon Konnektör Hoparlör Güç Kaynağı Amflikatör Soketi Özellikler: Banana soket çifti Dişi Kırmızı Siyah Renk kodlu Vida kilitleme sistemli Standart 5mm banana soketlere uygun Malzeme: Plastik / Metal Profesyonelrobiz.net
Panele delik acarken cok dikkatli olmak, onceden mutlaka merkez isaretlemesi yapmak gerek. Delikler kayarsa oturtmak cok zor olur bunu.Şöyle birşey buldum. Fiyat da uygun
31012 eklentisine bak![]()
Banana Soket Terminal Çifti
Banana Soket Terminal Çifti Kırmızı Siyah Hexagon Konnektör Hoparlör Güç Kaynağı Amflikatör Soketi Özellikler: Banana soket çifti Dişi Kırmızı Siyah Renk kodlu Vida kilitleme sistemli Standart 5mm banana soketlere uygun Malzeme: Plastik / Metal Profesyonelrobiz.net