Öğretmen27
Aktif Üye
Pc 817 ye diyot kismina 0.4 v var. Acikta olctum diyot bolumu tek yonlu deger transistor bolumu 2 tarafli deger yok
Degismedi sonuc.çıkışı etkilemez ama değiştirin.
Size bisey sormak istiyorum. Simdi snubber devresinin gorevi , mosfet kesim esnasinda smps etrafinda olusan manyetik alandan dolayi olusan voltajin mosfeti zarar vermemesi icindir. Boyle biliyorum yanlissa lutfen duzeltin.Aktif ve pasif malzemelerin TAM SAĞLAMLIK kontrollerini yaptıysanız, pwm entegreyi değiştirmelisiniz.
Tesekkur ederim Sn Ustam.Snubber ın görevi pwm frekansı kesime girdiğinde yük akımı ve gerilimi deşarj etme/sönümleme dir.
Direncin değerinin yükselmesi sönümleme/biriken enerjinin harcanmasını biraz geciktirecektir.
Arıza kondansitörlerle alakalı değil. Hepsi değiştirildi. Yüksek gerilim geldi.Monitor LED degil de LCD olduguna gore en az 10 yilliktir. Ondaki elektrolitik kapasitorlerin hepsi ya kurumus ya deger degistirmistir. Bence ne bulduysan elektrolitik kondansator olarak hepsini degistir gitsin. Simdi olmasa da 6 ay sonra yine sorun yasatacaklar zaten.