220V 0,13A ve 20V 6A çıkışı olan trafo için harf alayım.

Sercan

--
Elime genelde asansör panolarında kullanılan bir trafo geçti. Başlıkta belirttiğim gibi çift çıkışlı. Biri 220V 0,13A diğeri ise 20V 6A. İzolsayon trafosu (~30W) için akım düşük. Bunu ön tarafında 220V prizi olan ayarlı güç kaynağı olarak değerlendirsem kullanışlı mı olur yoksa ayarlı güç kaynağına gereksiz bir çıkış mı eklemiş olurum?

image.jpg

Hmm o 220V sargıyı niye koymuşlar acaba, ilginç ... O sargı ile yapılabilecek mantıklı birşey aklıma gelmiyor, ama niye konduğunu da merak ediyorum açıkçası :)

Asansör yapısını detaylı bilmiyorum ama gördüğüm 2-3 tane panonun hepsinde bu trafodaki gibi ufak akımlı bir 220 sargı vardı.

Baya da satılıyor o tip trafolar. Ama sattığı malı tanıyan bir esnafımız olmadığından, hiçbir açıklama yok :) "Asansör trafosu", o kadar ...

Evet tam anlaşılmıyor. Ama benim tahminim o 220V luk ilave sargı, frenleme kontaktörlerinin bobinleri için enerji sağlıyor. Yani 20V sargısı ve oraya bağlı olan kontrol sisteminden bağımsız olarak, sürekli var olan 220V luk bir kaynak. Ve bu kaynak, acil durumlarda veya bir sorun algılandığında fren kontaktörlerini enerjilendiriyor ve asansör kabini durduruluyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,723
Üyeler
3,118
Son üye
konce

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back