220V 0,13A ve 20V 6A çıkışı olan trafo için harf alayım.

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,985
Elime genelde asansör panolarında kullanılan bir trafo geçti. Başlıkta belirttiğim gibi çift çıkışlı. Biri 220V 0,13A diğeri ise 20V 6A. İzolsayon trafosu (~30W) için akım düşük. Bunu ön tarafında 220V prizi olan ayarlı güç kaynağı olarak değerlendirsem kullanışlı mı olur yoksa ayarlı güç kaynağına gereksiz bir çıkış mı eklemiş olurum?
 
image.jpg
 
Hmm o 220V sargıyı niye koymuşlar acaba, ilginç ... O sargı ile yapılabilecek mantıklı birşey aklıma gelmiyor, ama niye konduğunu da merak ediyorum açıkçası :)
 
Asansör yapısını detaylı bilmiyorum ama gördüğüm 2-3 tane panonun hepsinde bu trafodaki gibi ufak akımlı bir 220 sargı vardı.
 
Baya da satılıyor o tip trafolar. Ama sattığı malı tanıyan bir esnafımız olmadığından, hiçbir açıklama yok :) "Asansör trafosu", o kadar ...
 
Evet tam anlaşılmıyor. Ama benim tahminim o 220V luk ilave sargı, frenleme kontaktörlerinin bobinleri için enerji sağlıyor. Yani 20V sargısı ve oraya bağlı olan kontrol sisteminden bağımsız olarak, sürekli var olan 220V luk bir kaynak. Ve bu kaynak, acil durumlarda veya bir sorun algılandığında fren kontaktörlerini enerjilendiriyor ve asansör kabini durduruluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,891
Mesajlar
100,579
Üyeler
2,494
Son üye
yasin533

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Back
Top