mechanic
poor user
- Katılım
- 25 Şubat 2024
- Mesajlar
- 1,189
O kadar paramız olsa o cihazı seri üretim yaparız.Abi sen zaten mirasci olarak tam da taydin abiye benzemissin Gerci taydin abi senin mesaji gorunce bu benide sollamis derse sasmam
O kadar paramız olsa o cihazı seri üretim yaparız.Abi sen zaten mirasci olarak tam da taydin abiye benzemissin Gerci taydin abi senin mesaji gorunce bu benide sollamis derse sasmam
Onunde gunes paneli olursa, kurtarir mi abi?akü şarj edeceksen çok karmaşık maceralara girme. ac akım sınırlayı deyinde işler karışır. direkt akü redresör devresi olarak bak 2A için DC taraftan voltaj regülasyonlu akım sınırlamalı çok basit devreler yapabilirsin. hatta 1A kadar tek lm317 ike yapılan bir devre var ama voltajı da akımı da senin senaryoyu kurtarmaz.
o farklı bir konu. güneş paneli dediğinde bu defa mppt gibi kavramlar devreye giriyor. ben çok verimlilik derdinde değilim. akülerim yavaş da olsa şarj olsun ve aküleri fazla şarj edip bozmasın dersen yeterli voltajı ve gücü üreten bi güneş paneli ile tabi olur. ama 6 seri akü varsa 90-100 voltluk bir panele ihtiyacın olacak.Onunde gunes paneli olursa, kurtarir mi abi?
Abi bir aku ye bunu baglarsin sorun yok gibi ancak bask nelerle karsilasabilirsin.https://tr.aliexpress.com/item/1005001756171525.html buna 12 volt 2 amper adaptör bağla işini çöz bitir. İmza Horoz
Bu da cok enteresan bir konu, bi ara boyle seyler denemeliyim. Ama burada derdim yavas yavas doldurmak elbette. Hiz istemiyorum kesinlikle.o farklı bir konu. güneş paneli dediğinde bu defa mppt gibi kavramlar devreye giriyor. ben çok verimlilik derdinde değilim. akülerim yavaş da olsa şarj olsun ve aküleri fazla şarj edip bozmasın dersen yeterli voltajı ve gücü üreten bi güneş paneli ile tabi olur. ama 6 seri akü varsa 90-100 voltluk bir panele ihtiyacın olacak.
yeterli voltajın varsa basit bir lm317 ile bunu yapabilirsin aslında. tek dikkat etmen gereken lm317 üzerine 36 volttan fazla voltaj düşmemesi. hatta lm317hv var galiba 60 volta kadar dayanıklı. bir tanesi akımı sınırlayacak bir tanesi de voltajı regüle edecek.Bu da cok enteresan bir konu, bi ara boyle seyler denemeliyim. Ama burada derdim yavas yavas doldurmak elbette. Hiz istemiyorum kesinlikle.
Abi seri bagli halde iken, tek tek ayni anda sarj etmek hayal mi olur?yeterli voltajın varsa basit bir lm317 ile bunu yapabilirsin aslında. tek dikkat etmen gereken lm317 üzerine 36 volttan fazla voltaj düşmemesi. hatta lm317hv var galiba 60 volta kadar dayanıklı. bir tanesi akımı sınırlayacak bir tanesi de voltajı regüle edecek.
seni zora sokan 6 seri akü yüzünden 100volt gibi yüksek bir voltaj regüle etmek zorunda kalman.
33726 eklentisine bak
Akım sınırlama dediğin zaman, bunun hemen anlamı voltaj regülasyonu olur. Yani aletin akımı istenen değerde tutmak için voltajı manipule etmesi lazım. Bu noktada basit çözümlerin hepsi eleniyor ve sana AC güç kaynağı lazım oluyor.
33725 eklentisine bak
teoride röleli ve aküleri tek tek anahtarlayan bir sistem ile tabi yaparsın ama buna ne gerek var. 100 volta kadar gerilimi regüle edebilen ve 2A ya da ayarlı şekilde akımı sınırşayabileceğin basit bir regülatöre ihtiyacun var sadece.Abi seri bagli halde iken, tek tek ayni anda sarj etmek hayal mi olur?
seri halde yapacaksam 6*14.4= 86.4V son limit olmali. Ama bu durumda bile akulerden biri digerinden daha yuksek voltaj ise 86.4v hangisine ne kadar gittiyle ilgilenmeyecek. Iclerinden bir tanesi zamanla voltaji dustukce dusebilecek. SAdece birisi dusse bile digerlerine dusen voltaj daha yuksek olacak. Onlarda bozulmak zorunda kalacaklar.teoride röleli ve aküleri tek tek anahtarlayan bir sistem ile tabi yaparsın ama buna ne gerek var. 100 volta kadar gerilimi regüle edebilen ve 2A ya da ayarlı şekilde akımı sınırşayabileceğin basit bir regülatöre ihtiyacun var sadece.
bundan korunabilmenin tek yolu en başta tüm akülerin aynı marka model seri ve aynı kondüsyonda hatta aynı şarj seviyesinde olması. zaten genelde asit akülerin en büyük problemi içerideki bir hücrenin sistemin denge noktasından uzaklaşarak arızalanması. sonuçta 12 volt akünün içinde de 6 tane bağımsız hücre var. o hücrelerin içinde ne olup bitiyor asla bilemiyorsun.seri halde yapacaksam 6*14.4= 86.4V son limit olmali. Ama bu durumda bile akulerden biri digerinden daha yuksek voltaj ise 86.4v hangisine ne kadar gittiyle ilgilenmeyecek. Iclerinden bir tanesi zamanla voltaji dustukce dusebilecek. SAdece birisi dusse bile digerlerine dusen voltaj daha yuksek olacak. Onlarda bozulmak zorunda kalacaklar.
Aslinda BMS istiyorum ben.
Kesinlikle haklisiniz bende bunun ustesinden ucuz yoldan gelmek istiyorum .bundan korunabilmenin tek yolu en başta tüm akülerin aynı marka model seri ve aynı kondüsyonda hatta aynı şarj seviyesinde olması. zaten genelde asit akülerin en büyük problemi içerideki bir hücrenin sistemin denge noktasından uzaklaşarak arızalanması. sonuçta 12 volt akünün içinde de 6 tane bağımsız hücre var.
li-ionlarda bms başarılı oluyor çünkü her bms bağımsız bir hücreyi kontrol ediyor.
Bu dediginiz icin bir sema var mi deneyebilirimteoride röleli ve aküleri tek tek anahtarlayan bir sistem ile tabi yaparsın ama buna ne gerek var. 100 volta kadar gerilimi regüle edebilen ve 2A ya da ayarlı şekilde akımı sınırşayabileceğin basit bir regülatöre ihtiyacun var sadece.
Yani denemedin.NTC (Negative Temperature Coefficient) Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?
Bu yenilikçi proje, ortamınızın hava kalitesini, sıcaklık ve nem değerlerini anında ölçen bir akıllı sistem sunar! NodeMCU V3 ESP8266, MQ-135 hava kalite sensörü ve DHT11 sıcaklık-nem sensörü ile donatılmış bu proje, havadaki gazları hassas bir şekilde algılar ve OLED ekranında net bir şekilde...maker.robotistan.com
Burada biraz anlatmis, NTC yi yanlis anlamis olabilir misiniz?
Yok denemedim, tam olarak dediginizi anlamadim sanirim. Eger tarif ederseniz ve bende gerekli malzemeler var ise seve seve deneyecegime emin olabilirsiniz.Yani denemedin.
Aslında ben yanıldım. Bir an NTC nin A.C üzerinde direnç göstereceğini düşündüm.Yok denemedim, tam olarak dediginizi anlamadim sanirim. Eger tarif ederseniz ve bende gerekli malzemeler var ise seve seve deneyecegime emin olabilirsiniz.
Amacınız nedir?