3D yazıcı ile imalat

s.a 3D yazıcı ile neler yapılabilir ? veya 3D yazıcı ile nasıl imalat yapılır ? işyerimizde bir arkadaş evinde 3 -4 tane 3D yazıcı olduğunu araba parçası imal ettiğini söyledi. yani 3 boyutlu yazıcıda imalat yapmak kolay mıdır ?

Araçların plastik küçük bağlantı elemanlarını gömülü somun eklenerek üretim yapılabilir. Bu konuda parçacılardan talep toplanarak parça üretilebilir bence

Araçların plastik küçük bağlantı elemanlarını gömülü somun eklenerek üretim yapılabilir. Bu konuda parçacılardan talep toplanarak parça üretilebilir bence
peki üretim aşaması nasıl oluyor mesela ben pcb kart basımı yapan birisiyim daha öncede cnc pcb kazıma işlerini felan çok araştırdım çizim programında devre kartı tasarlanıp cnc makinenin anlayacağı dile çevrilerek pcb kazıma işlemi oluyor bunda parça tasarımı ölçüsü v.s nasıl yapılıyor zor bir iş mi ??

1736531537909.png
1736531562265.png
1736531585655.png
1736531651607.png

Solidworks de çok kullanılıyor catia da var gecenlerde bedava bir yazılım gormustum freecad di galiba emin değilim anahtar kelimeniz 3d cad bununla arastırabilirsiniz

Eger alacagınız makıne ucuz ise 3d yazıcılardan ıyı anlamanız gerek makıne pahalılastıkca istediğin tecrübe azalıyor

Bir de 3d tarayıcılar var varolan parcayı tarayıp modelini olusturuyor

Tek tuk ihtiyac icin 3D yazici ile imalat mantikli fakat satilacak miktarli uretimler icin 3D yazici mantikli degil.

Nasil masa tipi mini cnc calismalari, 3D yazici calismalari varsa o kadar yaygin olmasa da masa tipi plastik enjeksiyon calismalari da var.

Mini plastik enjeksiyon makinleri ufak plastik parca uretimi icin cok guzel bir secenek. Youtube da ornek makine tasarimlari var.

Orijinali bulunamayan veya çok pahalı olan parçaların düşük adet ve makul fiyatlarla sunulması iyi kazandırabilir.

Adet az olacağı için enjeksiyon firmaları bu işle ilgilenmeyecek, uzun süre pasta ve kaymak yenebilecektir.

Tıbbi cihazların "düğme" gibi plastik parçaları çok pahalı oluyormuş. Otomotiv sektörü gibi bir çok alanda kullanılabilir. Belki klavye tuşu bile yapılabilir

evet değişik bir üretim şekli var ben daha ziyade cnc ile pcb kazıma işine meraklıyım. neye az buçuk öğrenmiş olduk yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Forum istatistikleri

Konular
7,199
Üyeler
2,910
Son üye
ahmet ustun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back