Arkadaslar merhaba. Baslikta belirttigim sarjli tornavida en fazla kac v ile calisir? Ben 5v 5a ile calistirilmasi gerekir diye dusundum
Ama youtube de baktim 24 v ile 2.5 yildan beri kullanan var.
Bu motora zarar vermez mi?
Bahsettigim vidalama asagidaki fotoda.Bu tamamen içerisindeki devir kontrol devresine bağlı. Eğer devir kontrol devresi 24 V bağlanmasına izin veriyorsa o zaman kısa süreliğine çalıştırabilirsin.
Ama olması gereken nedir diyorsan 5 V 5 A iyi tork vermez. 5 V 15 A kullanmak daha mantıklı olur.
Ben simdi farka bakacam. 5v 15A ile 5V 5A arasinda. Deidginiz dogru sadece vida sokmek icin kullanilavakBende bunlardan 3 tane filan vardı, eşe dosta hediye ettim. Bence 5 V'u geçmemek gerekir. Motor zaten vidalama işleri için yetecek seviyede, yüksek gerilim 24 V ile zarar görmeden (uzun soluklu) çalışacağını düşünmüyorum. Zaten o kadar yüksek hızda vida söküp-takarsan ya vida ya da uç yalama olur.
5 V 5 A işini görür. 15 A belki pil yerine ilk hareketteki bayılmaları engellemek için gerekli olabilir, sürekli tüketebileceği bir güç değil ki bunu zaten söylediğim gibi cihazlardan vida sökmek gibi yuvası olan basit işlerde kullanmak gerekir.