Cos (fi) yüke bağlıdır, motor boştayken cos (fi) de minimum olur. Güç denkliği de sağlanmaz bu durum olmazsa, çünkü boşta harcanan gücün büyük kısmı kayıplara gider.
Yagli ya da sulu sogutma yapilan motor tasariminda saclar nomale gore daha buyuk capli yapilir. oluklara ilave olarak yagin icinden akacagi borunun sikica girecegi delikler acilir. Boylece yag yada su ne saca ne de sargilara temas eder.
Boyle bir yapiyi normal bir asenkron motorda yapamazsin. Yapacagin tek sey motoru govdeden sogutmak olur. O da yeni bastan govde uzerine mekanik islem gerektirir cok da faydasi olmaz. (Motor distan ice sogur aslinda tam tersi olmasi lazim)
Benim fikrim motor uzerinde deneyler yapmak icin guclu bir surucu tasarla. Verileri deneyle sen elde et .
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?