60 bin TL lik ekran kartı yakında piyasaya çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

taydin

Timur Aydın
Staff member
NVIDIA nin RTX 4090 kartı 12 Ekim'de Türkiye'de satışa sunulacak. Fiyat 60 bin TL gibi tahmin ediliyor. Artık buna çevre birimi dememek lazım. Bu merkezi birim, anakart ve diğer herşey çevre birimi :katil2:

Bana Geçen gün Ring işinden çıkma RTX 3070ti Denk geldi.
Sahibi arkadaşımın arkadaşı olsa da güvenilir biri.
Az kalsın 8500TL verip alıyordum. Çok fena gıdıkladı beni. Sıfırı şuanda 16bin tl.
Sonra kendimi sıkıntıya sokmamak için vazgeçtim.
Ekran kartı ile mining işlemi tarihe karıştı artık. O yüzden çok fazla miktarda ikinci el satışı var. Fiyatların biraz daha düşeceğine inanıyorum.

Ben de bunu koyuncular kullanır diye düşünüyorum. Neden artık ekran kartı kullanılmıyor? Daha performanslı birşey mi bulundu?

Ben de bunu koyuncular kullanır diye düşünüyorum. Neden artık ekran kartı kullanılmıyor? Daha performanslı birşey mi bulundu?
Bir ara SSD ler ile daha performanslı oluyor diye duymuştum. O nun devamı geldi mi bilmiyorum.
Ama ekrankartı üreticileri insanların geri bildirimlerini baz alarak yazılım ile ekran kartlarının mining işlerinde kullanılmasına son verdi.
Eskiden hem dolar hemde minin yüzünden ekran kartı alamıyorduk, şimdi sadece dolar yüzünden alamıyoruz :)

Artık üreticiler çaktırmadan madenci olabilecek ve olamayacak kartları ayırıyorlar.
bildiğim kadarıyla rx570'in bi madenci bide kullanıcı versiyonu vardı piyasada artık her kartı takıp hadi madene diyince kartın selası duyuluyor

Bitcoin algoritmasini daha efektif calistirmanin yontemi bulunmus.

Komsum server cabinet icinde bir dunya donanim calistiriyordu, Algoritma vs degistirilince artik donanimlarinin ise yaramadigini soyleyip herseyi soktu.

Isin detayini bilmiyorum.

Bitcoin algoritmasini daha efectif calistirmanin yontemi bulunmus.

Komsum server cabinet icinde bir dunya donanim calistiriyordu, Algoritma vs degistirilince artik donanimlarinin ise yaramadigini soyleyip herseyi soktu.

Isin detayini bilmiyorum.
elektirk birim fiyatı bu hızla artmaya devam ederse ekran kartının eline kazma kürek verip altın aratsan yine zarar edersin

koyun işi zor. habire ekran kartı mosları yanıyor psu bozuluyor bi bakıyorsun 3 gündür kuruş kazmamış ortalığa tak fişe gelsin paralar olarak lanse edildi bu madencilik işi ama yoğun emek itiyor
Valla ben her gün giriyorum mining işine. Tavsiye ederim.

Bu arada nvidia'nın kendi sitesinde 34.800'den başlıyor diyor: Nvidia GTX 4090

gtx4090.png

B
Bu ekran kartlarını neden böyle güçlü yapıyorlar anlamıyorum. Yeni neslin oynadığı oyunlar bebe oyunları. Fifa bile oynamıyorlar. Manager vs. Roblox, şu serbest birbirini öldürme oyunu vardı hazır 3d modeller ile yapılmış.

Yani şöyle realistk 3d oyunlar filan artık oynamıyorlar. Bbu ekran kartlarını niye alıyor millet?
Bilinçli olarak alanlar canlı yayın, aynı anda 3-4 farklı platformda yayın yapmak için alıyor, bazıları hem 4k oynamak hemde 4k çözünürlükte oyundan resim almak için alıyor, tabi sırf oyuncu olarak düşnmemek lazım, grafik tasarımcı, çizimci gibi mesleki gruplarda var.

Diğer bilinçli olmayanlar ise tamamen benim ötekilerden neyim eksik kafasındaki kişiler. Cep telefonundaki akım gibi binlerce lira verip eniyisini alma derdindeler.

İlginçtir ki benim bile bu kadar sağlam karta ihtiyacım yokken "keşke benimde olsa" diye iç geçiriyorum. Ama param olsa dahi 10 bin tl den fazla verip ekran kartı alacağımı sanmıyorum. Günümüzde reklamları çok güzel yapıyorlar. Kendi kendimize şişip duruyoruz.

İlginçtir ki benim bile bu kadar sağlam karta ihtiyacım yokken "keşke benimde olsa" diye iç geçiriyorum. Ama param olsa dahi 10 bin tl den fazla verip ekran kartı alacağımı sanmıyorum. Günümüzde reklamları çok güzel yapıyorlar. Kendi kendimize şişip duruyoruz.
Benim de durup durup kaşıntım tutuyor. En son oyun oynamak çok zamanımı alıyor diye oyuncu bilgisayarımı satıp, yerine kendime apu sistem kurmuştum. Ama bağımlılık gibi bir şey herhalde iflah olmuyorum, kendimi madenci çıkması kart alsam mı diye düşünürken yakalayıp duruyorum hala.

Benim de durup durup kaşıntım tutuyor. En son oyun oynamak çok zamanımı alıyor diye oyuncu bilgisayarımı satıp, yerine kendime apu sistem kurmuştum. Ama bağımlılık gibi bir şey herhalde iflah olmuyorum, kendimi madenci çıkması kart alsam mı diye düşünürken yakalayıp duruyorum hala.
Benim 60 bin tl lik olmasada bir ekran kartına ve ikinci bir ekrana ihtiyacım var. Son çıkan MSFS2020 gerçekten sağlam sistem istiyor. Düşün oyunu 4 günde indirdim ayda birde mutlaka 10gb update geliyor. Şuanda diskde kullandığı alan 300gb dan fazla.

Birde av oyunum var The Hunter:Call of the wild.
Bunuda oynamak için ekran kartı iyi olmalı. Çok iyi simule etmişler hayvanı göremezsen anında kaçıyor.

Son düzenleme:
Benim bir ekran kartına ve ikinci bir ekrana ihtiyacım var. Son çıkan MSFS2020 gerçekten sağlam sistem istiyor. Düşün oyunu 4 günde indirdim ayda birde mutlaka 10gb update geliyor. Şuanda diskde kullandığı alan 300gb dan fazla.

Birde av oyunum var The Hunter:Call of the wild.
Bunuda oynamak için ekran kartı iyi olmalı. Çok iyi simule etmişler hayvanı göremezsen anında kaçıyor.
Sen yine zevk sahibisin, ben bildiğin beynimi uyuşturuyorum, risk of rain, quake3 vb. Sonra apu da paklamadı beni, overclockla falan apuda iyi çalışan zaman katili oyun buldum project zomboid diye. Sonunda bu sistemi de satıp eskimiş laptobumu bırakıcam, onda da soliter oynarım gene olmaz heralde. Hakkatten bağımlılık benimki çocukluktan kalma.
Bu durumu böyle tecrübe edince z kuşağının hallerini biraz anlıyorum. Cep telefonu, bigisayar oyunları vb. Oyalayıcı ve uyuşturucu şeylere çok daha genç yaşta ve yoğun maruz kalıyorlar. Fiili ve zaman alıcı şeylere odaklanmaları önceki nesiller için olduğundan daha zor oluyordur.

Sen yine zevk sahibisin, ben bildiğin beynimi uyuşturuyorum, risk of rain, quake3 vb. Sonra apu da paklamadı beni, overclockla falan apuda iyi çalışan zaman katili oyun buldum project zomboid diye. Sonunda bu sistemi de satıp eskimiş laptobumu bırakıcam, onda da soliter oynarım gene olmaz heralde. Hakkatten bağımlılık benimki çocukluktan kalma.
Bu durumu böyle tecrübe edince z kuşağının hallerini biraz anlıyorum. Cep telefonu, bigisayar oyunları vb. Oyalayıcı ve uyuşturucu şeylere çok daha genç yaşta ve yoğun maruz kalıyorlar. Fiili ve zaman alıcı şeylere odaklanmaları önceki nesiller için olduğundan daha zor oluyordur.
Kaderin cilvesi. Çoğumuz neyi doğru yapacağımızı 30 yaşından sonra anlamaya başlıyoruz. Buradan durumu kurtarayım dedin mi de yaş 40 oluyor. Yani en azından benim hayatım böyle geçti. Benim kız instagramın cılkını çıkarmıştı. Bir şey paylaştığı filan yok ama videoları izlerken uyuya kalıyordu artık. O derece bağımlısı olmuştu. Modemden instagram, tiktok gibi sitelere engel koydum. 3 gündür benimle konuşmuyordu. Bu gün biraz yumuşamaya başladı. Bende diyorum keşke otursa pc de ıyun oynasada şu aptal videoları izlemese. Son iki senedir odasında bilgisayar var ama bir kere düğmesine basmışlığı yok.

Çok iyi age of empires 2 oynardım. Var mı meraklısı?
Ooo 2000 yılından beri ara ara oynarım. Hala kurulu makinede. Geçen hafta bir tur yine oynadım. Asıl babam hastasıdır benim. Her akşam mutlaka bir savaş yapar. :D

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,007
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back