9 volt pil fiyatları problemi

tecrübemdir ; ince kalem pil ve batarya denince şarjsız olanda durecell markası çok önemli.
Bu durum doğru değil. Aşağıdaki testi izlediğim günden beridir BİM'de satılan pili alıyorum ve performansından da akma sorunu olmamasından da çok memnunum.

Hurda ya da bit pazarından aldığım içinde Duracell marka kaç tane cihaz gördüysem bekleme süresine bağlı olarak çoğunluğu akmış oluyor.


 
Burada bahsi geçen karşılaştırmaya pek uymasada, fikir vermesi açısından, içeriklerine güvendiğim bir diğer test kanalı Pil Adam'ın da aşağıdaki videosunu paylaşayım.

 
Ben ölçü aletine adaptör girişi yaptım. Yıllardır pil takmadım. Tavsiye ederim. Masada sürekli açık.

Ayrıca pek kullanılmayan pilli ölçü aletim var. Onun pili de 2..3 sene idare ediyor
 
Son düzenleme:
Bim PowerB yi bende aldim bunlari ilk gordugumde , ancak bazi cihazlarima guclu pil bulamiyorum. Mesela fulluk 1507 , normal sarjli piller felan girince icine pil yokmus gibi davraniyo, sinir ediyo adami, Duracell optimum vs takinca calisiyo. Bi de o isi cozersem acayip mutlu oalcam. :kizgin3:
 
Ben ölçü aletine adaptör girişi yaptım. Yıllardır pil takmadım. Tavsiye ederim. Masada sürekli açık.

Ayrıca pek kullanılmayan pilli ölçü aleti de var. Onun pili de 2..3 sene gidiyor
bende fulluk 87 var, kapatmayi unuttugunda acik kaldiginin yarisi kadar enerji harciyo. Tam onluk hareket mis o, Acik kalsin istedigi kadar :gulus2:
 
Dc dc dönüştürücülü pillerin çıkışında gürültü problemi olmaz mı ?

Ut89xd de baya pil yiyor (daha doğrusu otomatik kapanmasını bekleyerek ben yiyorum) ama aaa pil kullanıyor
 
Benim de kablo testi için sıkça kullandığım bir cihazım vardı. Açık unuttuğumda ertesi gün yeni pil takmak zorunda kalıyordum. İçini açtım baktım 7805 ile aslında 5v kullanıyormuş. elimde atıl duran 1s power bank ı içerisine yerleştirdim. şarjlı ürüne dönüştü kurtuldum...
 
Aldigim pil le ilgili bir video
 
ben 9 volt şarlı pil yapsam step up kullanmam. 3 hücre lityum fosfat ve çok düşük sukunet akımlı bir ldo kullanırım. hem çok daha gürültüsüz olur hem de bekleme süresi çok daha uzun olur.

acaba AAA kılıfta lityum fosfat pil bulunuyor mu ?

ben çok zorda kalınca 9 volt alkalin pilleri şarj ediyorum. mesela gecenin bir yarısı ölçü aleti lo-bat veriyor ve artık referansı saçmalıyorsa. 9 volt pili 30-40ma ile 1 saat kadar şarj etmek. birkaç günü kurtarıyor.
 
amazondan 4 adet alkalin Varta pil 336tl aldım. diğer tüm seçeneklere kıyasla en uygunu buydu.


aynı ürün hepsiburada'da iki farklı satıcıda 884tl ve 975tl. fiyat araştırmadan satın alan bir enayi çıkar herhalde diye listeye atmışlar.
 
Uzerinde koruyucu kilif olarak el feneri bile gondermisler :katil1:
1723199161298.png
 
Dolunca yesil isigi da yaniyor bunun :ok1:
1723203191137.png
 
sipariş vereyim diye düşündüm ama 10-12 güne gümrüğe girmeme ihtimali var. gerçi 30 euro altında kalacağı için bence geçer.
 
Bu yeni gelen pillerden birini br cihaza takiyim dedim, icinden bakin ne cikti. Megerse ben unutmusum boyle bir pil aldigimi, cunku burada bilmiyorum demistim bu pili. Ama artik ne kadar uzun sure dayaniyor kestiremedim. Gerci hala bitmemisti sadece batarya simgesi gozukuyordu o kadar. Hep te kullandigim bir cihazdi :dusun2:
1723215576294.png
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,521
Mesajlar
110,884
Üyeler
2,681
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top