900 wattt tam sinüs inverter

faruk123

Yeni Üye
ben çinden 2000 watt peak degerli tamsinüs inverter aldım. arabamda 900 wattlik supurge makinesini çalıştırmadı ee5 hatası çıkıyor yanı kisa devre koruma . ölçüm cihazı ile ac çıkışı ölçtüğümde dalgalı 100,300 420,240v gibi degerler gösteriyor. sabit 220 v voltaj degeri çikmiyor. yalnız telefon sarj cihazı bagladıgımda calışıyor. cihazım arızalı mi yoksa watt degeri mi düşüktür

Telefon dışında 100 watt 200 watt yük bağlayıp deneyin.

Cihazın çıkışı tam sinüs olsa ölçü aleti ölçerdi. Muhtemelen tam sinüs değil yada başka sorun var.

Ölçümü mesela 100 watt bir Akkor flaması lamba bağlayıp deneyin. Ölçümü de lamba bağlı iken yapın.

Supurgenin emis gucu ayarlaniyorsa en dusuk gucle baslatmayi deneyin.

Ote yandan supurgenin motoru triacli hiz kontrol unitesine sahiptir. Bu durum (fazin kiyilmasi) inverterin hosuna gitmeyebilir.

Supurge degil de mesela omik bir yuk baglamayi deneyin. dusuk guclu su isitici vs gibi.

ürüne bi bakmak lazım çinli 2000W peak diyorsa gerçek gücünün 200w olma ihtimali bile var. ürünün fotoğrafını koyarsan tipinden giriş konnektörlerinden vs gücü hakkında bir yorum yapabiliriz. 12 volt 2000W güç demek yaklaşık 166A yani bu bahsettiğin inverterin akü kablosunun parmak kalınlığında olması lazım ve bağlantılar da çok sıkı sağlam olmalı.

Birimlere dikkat etmek lazım. Çin watt ile normal fiziksel watt farklı şeyler :) 2000 Çin Watı = maksimum 200 W fiziksel watt. Eğer çok sahtekar bir çinliden aldıysan 100 W.

Screenshot_2024-11-29-21-21-55-626_com.einnovation.temu.jpg

900W süpürgeyi çalıştırmak için aracın elektrik sisteminden >80A akıma ihtiyaç olacaktır. İnverter bu gücü nereden alacak? Çakmaklık falan mı yoksa? Yapmak istediğiniz şey daha baştan yanlış gibi. Bu kadar büyük gücü araç aküsünden çekmek doğru değil.

Voltaj ölçtüğünüz cihaz neye benziyor? Basit bir multimetre ise DC kademede ölçmeye çalıştınız belki.

Son düzenleme:
önce ev de şebekede ölçtüm sonra ac kademede 750 v ölçüde ölçtüm. doğru ölçtüm. süpürgeyide araç çalışırken aküden 13.60 v degerde denedim calışmadi.

Son düzenleme:
Süpürge motoru (üniversal motor) kalkışta yüksek akım çeker, direkt çalışıyorsa korumaya geçmiş olabilir inverter.

Önce süpürge dışında gözlemleyebileceğiniz bir yük çalıştırın. Lamba gibi düşük güçlü ısıtıcı gibi küçük fan gibi.

Süpürge gibi aşırı akom çeken bir yük ile test yanlış olacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back