Ben X1C kullanıyorum. Kendi kullanımıma göre farklara ilişkin tecrübelerimi paylaşayım:
Micro Lidar mikrometre seviyesinde bir ölçüm hassasiyeti sağlıyor. Bu aslında önemli bir fark ve çok zaman hayat kurtarıyor. En büyük farkın buradan geldiğini düşünüyorum.
- Tabla zeminine göre çok düzgün kalibre ettiğinden ilk katmanların düzgünlüğünü ve yapışma problemlerini bayağı iyileştiriyor. Ben hiç yapıştırıcı kullanmadan, neredeyse tüm filamentlerde düzgün baskı alabiliyorum.
- İlk katman basıldıktan sonra onu inceleyip baskıya devam edilmesine engel olacak kadar kötü bir problem varsa size soruyor "devam edeyim mi?" diye. Bu da faydalı bir özellik. Yapışmama, ipliklenme gibi durumlar varsa baskıya devam etmenizi engelliyor.
- Otomatik filament akış kalibrasyonu yapmayı sağlıyor. Bu en öenmli özellik olabilir. Bu sayede baskıdan önce çeşitli extruder hızlarında çıkan filament miktarı ölçülerek bir kalibrasyon yapılıyor. Bu daha iyi yüzey ve dolgu sağlıyor. Yoksa aslında iyi baskı için her filament için manuel kalibrasyon yapmanız lazım ve bu filamentin nem durumuna göre de değiştiğinden her baskıdan önce yapmanız lazım. .
- Mikrometre hassasiyeti Z seviyesini iyi ayarlamasını sağlıyor. Akış kalibrasyonu ile birlikte çok ince katman kalınlığına inebiliyorsunuz. Açıklanan minimum katman kalınlığı 80 mikron, ancak 40 mikronda baskı alabiliyorum.
Hardened Steel Nozzle da yeni nesil bir çok filament için önemli bir özellik.
Bu sayede CF katkılı filamentlerle sağlamlık isteyen baskılar alabiliyorsunuz ve daha hızlı baskı alabiliyorsunuz Diğer modellerde ilave olarak pahalı nozzle seçeneklerine ihtiyacınız oluyor. Ucuz seçenekler de var ancak dertli oluyor.
Yatay ivme kalibrayonu
X1C motorun oluşturduğu hareketlerin etkisini ve rezonansını ölçen bir kalibrasyon yaparak motor hareketini buna göre düzenliyor. Bu , yan yüzeylerde oldukça iyi bir düzgünlük sağlıyor ve daha yüksek hızlarda düzgün baskı alabiliyorsunuz.
Yatak sıcaklığı
110 dereceye kadar çıkabiliyor, bu sayede ABS gibi zor yapışan özel filamentleri daha sorunsuz kullanabiliyorsunuz.
Ekran
Normal kullanımda çok önemli değil ancak AMS ile filament yönetimini kolay yapmak için önemli hale geliyor. Küçük ve kullanışsız ekranda filament düzenlemek zor.
Ekranı değiştireyim, daha az problem yaşayayım, daha iyi baskı yapsın, şu filamenti de kullanabileyim, daha iyi kameram olsun, daha az ses yapsın vs dediğinizde zaten ödeyeceğiniz yükseltme maliyeti farka yaklaşacaktır.