a1 vs p1s vs p1p vs flashforge 5m pro

1enjoy

Üye
bu yazıcıların arasında kaldım bir yazıcı almayı düşünüyorum önerisi olan var mı? veya farklı bir marka

6 aydır P1S kullanıyorum. 500 saatten fazla baskı aldım. Combo üniteyle birlikte filament değiştirme derdi olmadan kullanımı çok rahat. Çıkardığı kakayı dert etmezseniz 4 renge kadar karma baskı alabilirsiniz. Tercihen küçük yüzeylerde kullanıyorum ama her katman için filament değişecekse tercih etmiyorum.

Genel olarak memnunum. Yanına bir de A1 combo almak niyetim vardı ama @Sercan nispeten ucuz filamentler ile baskıda problem yaşadı. Bu yüzden A1 Comboya Esun ~Creality filament kullanılmayacaksa biraz mesafeliyim. O da güzel yazıcı ama p1s ye göre biraz filament seçiyor.

P1 açık kasa, p1s kapalı kasa. P1 yerine p1s daha mantıklı

Robo90 kanalında anycubic combo bir yazıcı vardı. P1s ye göre ₺12k~₺13k civarında daha uygundu. Videoda anlatıyor ama kullanmadım.

bambulabdan şaşmayın. bütçe biraz daha çıkarsa x1c alın. çıkmazsa p1p + ams

X1c ile p1s arasında fiyat farkına değecek özelliği anlayamadım. Aynı şekilde x1e ile x1 c arasında %50 fiyat farkı var.
Kullanan var ve açıklarsa sevinirim.
Stajı ender3 v2 ile yaptım ama p1s combo da hiç sıkıntı çekmedim. Porima, tinylab, microzey, esun, solvix gibi çeşitli pla + petg filament kullandım. Yaşadığım sıkıntı genel olarak çizim~model kaynaklıydı. Model düzgün olursa ve küçük parçalı çizimler fan önüne gelmezse sıkıntı yok.

X1c ile p1s arasında fiyat farkına değecek özelliği anlayamadım. Aynı şekilde x1e ile x1 c arasında %50 fiyat farkı var.
Kullanan var ve açıklarsa sevinirim.
Stajı ender3 v2 ile yaptım ama p1s combo da hiç sıkıntı çekmedim. Porima, tinylab, microzey, esun, solvix gibi çeşitli pla + petg filament kullandım. Yaşadığım sıkıntı genel olarak çizim~model kaynaklıydı. Model düzgün olursa ve küçük parçalı çizimler fan önüne gelmezse sıkıntı yok.
P1S %40 kadar daha yavas ve X1Cden cok daha sesli ve X1C nin baya bir sensoru var yz vb

Bildiğim kadarıyla tabla boyu, baskı hızı x1 ve P1 serisinde aynı. X1c lidar desteğe, x1e ise yapay zeka ile ilk katman kontrole sahip. Hız, tabla boyutu (bildiğim kadarıyla) aynı.
X1e fiyatına 2 tane p1s combo alınabilirken teoride 2 p1s, x1e'den daha hızlı/verimli çalışır

Kendi sayfalarındaki karşılaştırmaya bakarsan, ben de uçuk bir fark göremiyorum. Yine de her iki modeli de kullanmış birinin gözlemi daha objektif olabilir diye düşünüyorum.

P1 ve X1 arasında; sertleştirilmiş nozzle, LIDAR, kamera çözünürlüğü, plastik ya da alüminyum dış gövde ve karbon/cam elyaf takviyeli polimer filament yazdırma dışında bir farktan bahsetmiyorlar.

Sanıyorum, LIDAR da o kadar faydalı değil. Yeni çıkardıkları H2D serisine de koymamışlar.

Bu mantıkla, A1 ile arasında da çok büyük bir fark yok denebilir. Ancak açık kasa ve alt tabla hareketli olduğundan, hızlı çalıştığında filament kalitesine çok duyarlı hale geliyor.

A1 kullanan biri olarak, P1 sanki ev kullanımı için giriş seviyesi bir cihaz olmalıymış gibi hissettiriyor. A1, başlangıç için biraz zorlama olmuş. Gerçi kaliteli filament kullanıp az çıktı alacaksan, muhteşem bir fiyat/performans ürünü. Ama ben sürekli bir şeyler çıkarıyorum.

1748218547527.png

P1S binek spor otomobil, X1e ise makam aracı gibi geldi bana. Temelde işlevler aynı ama makam arabasında konfora/lükse yönelik donanım daha fazla.
Geniş ekran, metal dış kasa, lidar, katman kontrol, üst seviye nozzle gibi gibi.
P1s, 500 saat baskıda şimdiye kadar beni üzmedi. Aldığıma çok memnunum.

Ben X1C kullanıyorum. Kendi kullanımıma göre farklara ilişkin tecrübelerimi paylaşayım:

Micro Lidar mikrometre seviyesinde bir ölçüm hassasiyeti sağlıyor. Bu aslında önemli bir fark ve çok zaman hayat kurtarıyor. En büyük farkın buradan geldiğini düşünüyorum.
- Tabla zeminine göre çok düzgün kalibre ettiğinden ilk katmanların düzgünlüğünü ve yapışma problemlerini bayağı iyileştiriyor. Ben hiç yapıştırıcı kullanmadan, neredeyse tüm filamentlerde düzgün baskı alabiliyorum.
- İlk katman basıldıktan sonra onu inceleyip baskıya devam edilmesine engel olacak kadar kötü bir problem varsa size soruyor "devam edeyim mi?" diye. Bu da faydalı bir özellik. Yapışmama, ipliklenme gibi durumlar varsa baskıya devam etmenizi engelliyor.
- Otomatik filament akış kalibrasyonu yapmayı sağlıyor. Bu en öenmli özellik olabilir. Bu sayede baskıdan önce çeşitli extruder hızlarında çıkan filament miktarı ölçülerek bir kalibrasyon yapılıyor. Bu daha iyi yüzey ve dolgu sağlıyor. Yoksa aslında iyi baskı için her filament için manuel kalibrasyon yapmanız lazım ve bu filamentin nem durumuna göre de değiştiğinden her baskıdan önce yapmanız lazım. .
- Mikrometre hassasiyeti Z seviyesini iyi ayarlamasını sağlıyor. Akış kalibrasyonu ile birlikte çok ince katman kalınlığına inebiliyorsunuz. Açıklanan minimum katman kalınlığı 80 mikron, ancak 40 mikronda baskı alabiliyorum.

Hardened Steel Nozzle da yeni nesil bir çok filament için önemli bir özellik.
Bu sayede CF katkılı filamentlerle sağlamlık isteyen baskılar alabiliyorsunuz ve daha hızlı baskı alabiliyorsunuz Diğer modellerde ilave olarak pahalı nozzle seçeneklerine ihtiyacınız oluyor. Ucuz seçenekler de var ancak dertli oluyor.

Yatay ivme kalibrayonu
X1C motorun oluşturduğu hareketlerin etkisini ve rezonansını ölçen bir kalibrasyon yaparak motor hareketini buna göre düzenliyor. Bu , yan yüzeylerde oldukça iyi bir düzgünlük sağlıyor ve daha yüksek hızlarda düzgün baskı alabiliyorsunuz.

Yatak sıcaklığı
110 dereceye kadar çıkabiliyor, bu sayede ABS gibi zor yapışan özel filamentleri daha sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Ekran
Normal kullanımda çok önemli değil ancak AMS ile filament yönetimini kolay yapmak için önemli hale geliyor. Küçük ve kullanışsız ekranda filament düzenlemek zor.

Ekranı değiştireyim, daha az problem yaşayayım, daha iyi baskı yapsın, şu filamenti de kullanabileyim, daha iyi kameram olsun, daha az ses yapsın vs dediğinizde zaten ödeyeceğiniz yükseltme maliyeti farka yaklaşacaktır.

Son düzenleme:
Ben X1C kullanıyorum. Kendi kullanımıma göre farklara ilişkin tecrübelerimi paylaşayım:

Micro Lidar mikrometre seviyesinde bir ölçüm hassasiyeti sağlıyor. Bu aslında önemli bir fark ve çok zaman hayat kurtarıyor. En büyük farkın buradan geldiğini düşünüyorum.
- Tabla zeminine göre çok düzgün kalibre ettiğinden ilk katmanların düzgünlüğünü ve yapışma problemlerini bayağı iyileştiriyor. Ben hiç yapıştırıcı kullanmadan, neredeyse tüm filamentlerde düzgün baskı alabiliyorum.
- İlk katman basıldıktan sonra onu inceleyip baskıya devam edilmesine engel olacak kadar kötü bir problem varsa size soruyor "devam edeyim mi?" diye. Bu da faydalı bir özellik. Yapışmama, ipliklenme gibi durumlar varsa baskıya devam etmenizi engelliyor.
- Otomatik filament akış kalibrasyonu yapmayı sağlıyor. Bu en öenmli özellik olabilir. Bu sayede baskıdan önce çeşitli extruder hızlarında çıkan filament miktarı ölçülerek bir kalibrasyon yapılıyor. Bu daha iyi yüzey ve dolgu sağlıyor. Yoksa aslında iyi baskı için her filament için manuel kalibrasyon yapmanız lazım ve bu filamentin nem durumuna göre de değiştiğinden her baskıdan önce yapmanız lazım. .
- Mikrometre hassasiyeti Z seviyesini iyi ayarlamasını sağlıyor. Akış kalibrasyonu ile birlikte çok ince katman kalınlığına inebiliyorsunuz. Açıklanan minimum katman kalınlığı 80 mikron, ancak 40 mikronda baskı alabiliyorum.

Hardened Steel Nozzle da yeni nesil bir çok filament için önemli bir özellik.
Bu sayede CF katkılı filamentlerle sağlamlık isteyen baskılar alabiliyorsunuz ve daha hızlı baskı alabiliyorsunuz Diğer modellerde ilave olarak pahalı nozzle seçeneklerine ihtiyacınız oluyor. Ucuz seçenekler de var ancak dertli oluyor.

Yatay ivme kalibrayonu
X1C motorun oluşturduğu hareketlerin etkisini ve rezonansını ölçen bir kalibrasyon yaparak motor hareketini buna göre düzenliyor. Bu , yan yüzeylerde oldukça iyi bir düzgünlük sağlıyor ve daha yüksek hızlarda düzgün baskı alabiliyorsunuz.

Yatak sıcaklığı
110 dereceye kadar çıkabiliyor, bu sayede ABS gibi zor yapışan özel filamentleri daha sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Ekran
Normal kullanımda çok önemli değil ancak AMS ile filament yönetimini kolay yapmak için önemli hale geliyor. Küçük ve kullanışsız ekranda filament düzenlemek zor.

Ekranı değiştireyim, daha az problem yaşayayım, daha iyi baskı yapsın, şu filamenti de kullanabileyim, daha iyi kameram olsun, daha az ses yapsın vs dediğinizde zaten ödeyeceğiniz yükseltme maliyeti farka yaklaşacaktır.
X1C'yi bir defa almaya niyetlendim, firmware yaygarası koptu. Bir kez daha almaya yeltendim, bu sefer hesaplı bir A1 denk geldi. Şimdi de H2D modeli çıktı.

Sen böyle anlatınca, zaten yazıcının kendisiyle hiç uğraşmak istemediğimden alasım geliyor.

Şu an Ender 3 ve A1 ile idare edebiliyorum ama özellikle çocuklar kullanmak istediğinde AMS bir ihtiyaç gibi şekilleniyor.

Tatil dönemi olduğu için Ağustos ortasına kadar anlamı yok ama sonrasında X1C yerine H2D Combo aradaki fiyat farkına değer mi?

17484402376322750918674307958941.jpg

@ozkarah hocam siz yazdıktan sonra P1S den ilk golü yedim. 6 aydır çeşitli sıkıntılar yaşamıştım. Bunlar genellikle çizim/model kaynaklıydı. Bu defa fanın önüne denk gelen parçanın kalkmasından dolayı ortalık çorba olmuş.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,802
Üyeler
3,143
Son üye
erenpolat-34

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back