AC bir kaynağı yüklemek için MOSFET bazlı bir elektronik yük devresi tasarımı nasıl yapılabilir? Aklıma şöyle bir devre geliyor: MOSFET doğrudan AC kaynağa bağlı, girişinde de bir optokuplör var. Optokuplörü de özellikle bu tür bir devre için optimize edilmiş, lineer çalışan bir optokuplör. Bir de akım kontrolü için feedback devresi var. Akım transformatörü veya gene lineer optokuplör ile akımı okuyup, RMS değerini elde edip bir referansa göre pid kontrolü yapılıyor.
Daha simulatörde denemedim ama, böyle bir devre çalışır mı? Aklıma gelen tek zorluk, her iki AC alternansta da MOSFET gate'ine pozitif eşik voltajını vermek.
Dedim bakalım ChatGPT efendiye sorayım, belki fikir verir, ama durum umutsuz. Ne zaman devre çiz desem, kendini bir Rus zannediyor ve abzürt bir şema çıkartıyor bir tarafından ...
Daha simulatörde denemedim ama, böyle bir devre çalışır mı? Aklıma gelen tek zorluk, her iki AC alternansta da MOSFET gate'ine pozitif eşik voltajını vermek.
Dedim bakalım ChatGPT efendiye sorayım, belki fikir verir, ama durum umutsuz. Ne zaman devre çiz desem, kendini bir Rus zannediyor ve abzürt bir şema çıkartıyor bir tarafından ...