@Mikro Step feritte yuzukten akim okuma isi tamam mi.
Eğer "tak kullan" bir tasarım yapılacaksa buna dikkat etmek önemli. Ama yoksa diyelim ki tc'nin uçları kısa ve uzatma yapmak gerekiyor. O zaman sinyaliki uçtan da aynı metalden kabloyla ölçüm noktasına taşındığında sorun olmuyor.Thermocouple konusunda aklıma takılan bir şey var. İki farklı metalin birleşim noktası thermocoulple oluşturuyorsa kullandığımız thermocouple'ın bağlantısını opamp bacaklarına kadar taşıyan bağlantı terminali, jak, lehim vs. gibi olası farklı metallerin birleştiği noktalar ne oluyor? Birbirine seri bağlı thermocouplelar silsilesi gibi bir durum ortaya çıkmıyor mu?
Farklı metallerin yüzey birleşim noktası ısıya göre değişen bir gerilim ortaya çıkarıyorsa bu durum farklı konularda bir ton bela çıkarmaz mı?
bende zmaanında buna çözüm bulamayıp projeyi birazcık askıya almıştım.Sorun TC girislerini korumak icin muhterem 100nFlari ekledim ondan kaynaklaniyor. Onlari soksem bile sonucta TC nin cikisinda filte cap var o da aynisini yapacak.
PWM ile enerkilenen fiseklerin uretecegi gurultuler 100nF lardaki sarji degistirecek. Fiseklerin enerjisini kesip olcum yapmaya kalktigimda bu 100nF lar o anki TC degerini degil gecmisteki gurultuleri + TC nin o anki degeriyle orantili voltaj verecek.
Neyse bir iki stratesi uygulayacagim.
Mesela kontrole 10ms olmadi 100ms ara verip fisekleri susturup olcum yapacagim. Ardindan gene pwm uygulayacagim.
Yani prostatli birisinin isemesi gibi.
60Khz zorunluluğu neden? En son sekonder tarafından anahtarlama yapıyordun.Bu projenin kalbi burasi zaten.
TC amplifikatorlerin band genisligi cok dusuk. PWM frekansi yuksek sagda solda ne kadar kapasite varsa olcumu etkileyecek.
Ben 60Khz PWM kullanmak zorundayim. O yuzden olcum rutininde acaip bir cakallik yapmam sart.