Ahşap Üzerine Boyama Şablonu İçin Lazerli İşaretleme Sistemi

mk148a

Yeni Üye
Katılım
22 Nisan 2024
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar,



Bir ahşap çubuk boyama makinesi yapmak istiyorum. Makinenin konsepti şu şekilde:

  • Ahşap çubuk, döner bir tablaya yerleştirilecek ve kontrollü bir hızda dönecek.(Servo Motor?)
  • Makinenin üstünde bir mil olacak ve o mil üzerinde hareket edebilen iki tane lazer modulu kafası olacak. İki lazer ışını çubuğun üzerine projekte edilecek ve boyama için hassas aralıkları işaretleyecek.(Örneğin iki desen boyama arası 5mm ise cubugun ilgili noktasına iki tane lazer ışığı vuracak ve arası 5mm olacak)
  • Lazer işaretleme sistemi ve çubuğun dönüşü, bir bilgisayar programı tarafından kontrol edilecek.


Bu makineyi yapmak için gerekli malzemeleri ve bileşenleri (lazer modülleri, lazer sürücüler, motor, motor kontrolörü vb.) nereden ve nasıl bulabilirim?

Ayrıca, bu tür bir makineyi tasarlamak ve inşa etmek için herhangi bir özel beceri veya uzmanlığa ihtiyacım var mı? Herhangi bir kaynak veya rehber önerebilir misiniz?

Tüm bu konularda bilgi ve önerilerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.
 
Bence lazerle işaretlemeyle ugraşmadan boya püskürtücüyü dikey eksende hareketi kontrol edilebilecek şekilde step motor veya servo motor kontrollu yapmakta fayda var.Neticede laserin gosterdigi bölgeye yine aynı hassasiyette boya püskürtmek gerekecek.Bunu manuel yapabileceginizi zannetmiyorum.Benim önerdigim şekilde yapılırsa zaten boya püskürtücü önceden kalibre edilmiş hedefe aynı yükseklikte boya püskürtecektir.
Bu tarzda yapmayı düşünürseniz arduino veya başka bir işlemci kullanarak iki adet step veya servo motorun kontrolünü yapabilirsiniz.
 
Öncelike cevabınız için teşekkürler güzel bir fikir. Hocam peki boya püskürtücü için bir öneriniz var mı? Birde ahşabın üzerine işlenmesi ve cıkamaması lazım.
 
Öncelike cevabınız için teşekkürler güzel bir fikir. Hocam peki boya püskürtücü için bir öneriniz var mı? Birde ahşabın üzerine işlenmesi ve cıkamaması lazım.
Biryerlerde izlemiştim;araç üzerine resim,desen çizmekte kullanılan çok ince uçlu püskürtücüler işinizi görür diye düşünüyorum.Nerde buluruz derseniz emin olun bende bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,431
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top