Lineer Aktüatör Güneş Panelleri ve Otomasyon Çözümleri

MepaTeknik

Yeni Üye
Katılım
5 Aralık 2018
Mesajlar
1
Elektrikli Lineer Aktüatör Nedir?
a. Bir elektrik doğrusal aktüatör, bir elektrik motorunun dönme hareketini doğrusal harekete (itme veya çekme hareketi) dönüştüren bir cihazdır.
b. Bir elektrikli lineer aktüatör, bir makinenin bir yükü ittiği veya çekdiği, bir yükü yükselttiği veya indirdiği, bir yükü kabaca yerleştirdiği veya bir yükü döndürdüğü herhangi bir yerde kullanılabilir.Mepa Teknik, medikal, endüstriyel, ergonomik ve mobilya uygulamalarına en uygun lineer aktüatörlerde ve hareket sistemlerinde uzmanlaşmıştır.Elektromekanik lineer aktüatör için birçok bileşen ve seçenek vardır. MEPA TEKNİK dikey olarak entegre bir şirkettir. Bu bileşenlerin tümünü uygulama ihtiyaçlarına göre müşteriye özel olarak tasarlayabilir, tasarlayabilir ve üretebiliriz. Elektrikli aktüatörlerimiz için mil ve tahrik somunu dahil olmak üzere motor ve parçaları üretmekteyiz. Yüksek kaliteli ürün ve dayanıklılık sağlamak için plastik enjeksiyon kalıplama ve PC kartı imalatı yapılmaktadır. Kendi PC kartlarımızı inşa etmek, MEPA TEKNİK'in bir yazılım içinde ihtiyaç duyduğu yazılım seviyesini ve çeşitli hareketleri optimize etmesini sağlar. Bunun birincil bir örneği, senkronize hareket oluşturmak için çoklu lineer aktüatörleri konum geri bildirimi ile birleştirmektir. Dikey olarak entegre olmanın bir sonucu olarak, MEPA TEKNİK beş yıllık bir mekanik garanti ve iki yıllık bir elektrik garantisi sunmaktan gurur duyar.Her bölümde yeni bir konuyu, bir elektriksel lineer aktüatörün temelleri ve bir doğrusal hareket sistemi için bileşen satın alırken göz önünde bulundurulması gereken faktörler hakkında tartışacağız. Beyaz kağıdın bu bölümünde, bir elektrikli aktüatörün ortak stillerini ve konfigürasyonlarını tartışacağız. Daha sonra, lineer aktüatörün iç ve dış bileşenlerini inceleyeceğiz. Daha sonra, bir aktüatöre eklenebilecek güvenlikle ilgili seçenekleri ele alacağız. Bunu takiben, çeşitli lineer aktüatör yükü ve hız özelliklerini göz önüne alacak ve bir uygulamanın gereksinimlerini karşılamak için nasıl ayarlanabileceğini açıklayacağız. Aktüatörün, aktüatöre giden yağlamanın yanı sıra sıvı ve tozdan korunma için sahip olabileceği çeşitli IP değerleri ile bunu takip edeceğiz. Son olarak, belirli pazar ve ülke gereksinimlerini karşılamak için gerekli olan sertifikaları ve standartları dikkate alacağız.
Ortak Aktüatör StilleriMEPA TEKNİK , müşterinin uygulama ihtiyaçlarına uyacak şekilde birbirinin yerine geçebilecek şekilde özelleştirilebilen çeşitli lineer aktüatör stilleri tasarlar ve üretir. Bazı yaygın elektrik veya elektromekanik lineer aktüatör tipleri şunları içerir: A. Paralel Sürücü Aktüatörü - Motor doğrudan tahrik miline paraleldir. Tipik olarak bu tip elektrikli lineer aktüatörler, daha fazla dişli oranı seçeneği ile düz dişli veya kayış tahriklidir. Paralel tahrikli aktüatörler daha geniş bir yük ve hız aralığına izin verir, ancak sonsuz dişli tahrikli aktüatörlerden daha yüksek sesle çalışabilirler. MEPA TEKNİK'in ithal ettiği paralel sürücü aktüatörlerinin bazı örnekleri, TA2, TA2P, TA3 ve TA16 modellerinde görülebilir.B. Sağ Açılı veya "L" Sürücü Aktüatörü - Motor, tahrik miline dik olarak ayarlanmıştır. Tipik olarak bu tip elektrikli lineer aktüatörler sonsuz dişli tahriklidir. Sonsuz dişli tahrikli motorlar daha az dişli oranı seçeneğine sahiptir, bununla birlikte düz dişli tahrikli motorlardan daha verimlidir ve düşük gürültülü olarak çalışırlar. Buna ek olarak, bir sonsuz dişli tahrikli, dik açılı elektrikli lineer aktüatörün temel faydalarından biri, kendinden kilitleme yeteneğini arttırır. MEPA TEKNİK’in ithal ettiği sağ açı tahrikli aktüatörlerin bazı örnekleri, TA1, TA4, TA5, TA7, TA9, TA10, TA12 ve TA23 modellerimizde görülebilir.C. Inline Aktüatörler - Elektrikli bir inline aktüatör daha uzun bir geri çekilme uzunluğuna sahiptir, ancak özellikle daha küçük veya kompakt alanlara sığacak şekilde tasarlanmıştır. Inline aktüatör tipik olarak bir motor, planet dişli takımı ve tahrik milinden oluşur. Bunlar genellikle daha yüksek bir gürültü seviyesinde çalışır. Satır içi aktüatörlerin örnekleri TA17 ve TA18 modellerimizde görülebilir.D. Dişli Motorlar - Dişli motorlar, çeşitli harici mil düzenekleri ile eşleştirilirken ekonomik ve esnek tasarımlar sağlar. Kompakt tasarım genellikle sonsuz dişli tahrikli ve mekanik senkronizasyon için mükemmel bir seçimdir. Dişli motorların örnekleri, MEPA TEKNİK'in TGM1, TGM2, TGM3, TGM4, TGM5 ve TGM7 modellerinde görülebilir. E. DUAL Motorlu - Çift motorlu lineer aktüatör, tek tek veya aynı anda iki yönde hareket yaratır. Bu, belirli bir uygulamada gereken doğrusal aktüatör sayısını en aza indirir. Aynı zamanda, daha düşük bir gürültü seviyesinde çalışan, genellikle sonsuz dişli tahrikli motorlardır. Bunlar genellikle birim başına daha pahalı olsa da, daha az parça nedeniyle toplam sistem maliyeti daha ekonomik olacaktır. Bunun bir örneği TT1 modelimizde görülebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,304
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top