Bir köprü diyot ve bir daimi kapasitörü kutulamış. Akü kapasitesine göre daimi kapasitörün değeri değişen birkaç modelin fiyatı 3500TL ila 7000TL arasında. Adam yokluk, fakirlik, mecburiyet halinde eldeki en basit imkanlarla bir aküyü nasıl şarj edebiliriz sorusunun cevabını iddialı bir ticari ürüne çevirmiş. Adını da "Alifatör" yapmış. Malum uyduruk kurşun asit akü kullanan basit elektrikli araçlar çoğaldı. İşler süper, bayikliler falan dağıtıyor. Bir ara patent almayı da düşünmüş. Kimse toz kondurmuyor, övgüler yağdırılıyor, eleştiren çıkarsa kötekleniyor.
Şovu da iyi haa! Deşarj olmuş haldeki aküye test cihazı bağlayıp berbat iç direnç, gerilim, cca değerlerini gösteriyor. Sonra "Alifatör" ile yedi saat sevişen akü fabrika çıkışı gibi oluveriyor. Kimse de çıkıp "Abi sen aküyü neden boş iken test alıyorsun? Önce bir normal şarj et, hikmet "Alifatör" demi görelim" demiyor. Ben diyecek oldum, tabi ki dakikasında "CAHİL" ilan edildim.
Cahillere hitap eden cahiller malı götürüyor. Biz de bataklıkta debelenip duralım.
Bu yine iyi. Bir de "sonsuz enerji makinesi" icat edip basında haber olanlar var. Altına yorum yazan binlerce geri zekalıyı görünce insanda faşist duygular uyanıyor.
Yıllar önce elektrik motorunu elternatöre bağlayıp, "çok özel" sargı yöntemi ile 1 girip 3 çıkartan bir eleman vardı. Forumlara dadanmış ve milletin sinirlerini fena germişti. Bu salak fikir, masaya dizdiği teknik alet edevat, biraz gizem, bolca vatan millet söylemi ile kendine kitle edinmiş, hatta Pamukova belediyesini "free energy" vaadi ile dolandırmayı başarmıştı.