Culiau gravur cihazi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,802
1-jpg.28380


Cok uzun zamandir bu cihazi almayi istiyordum. Nihayet aldim ve alet hakkindaki izlenimlerimden bahsedeyim.

Bugune kadar Proxon, Dremel gibi unluler yaninda Cin mali uyduruk aletler de kullandim. Bu alet bir baska onlarla mukayese edilemez.

Once begendigim yonunu anlatayim. Alet dolma kalem zarifliginde ve hafifliginde, parmaklarinizla cok rahat tutuyorsunuz haliyle sanatsal calisma yapmaya cok musait. Salgi gozleyemedim. Ucu takip alyan vida ile sikiyorsunuz. Takim capi fix. 2 kusur mm. Bu yuzden bir de mandren siparisi verdim.

Hemen belirteyim ki bu alet matkap diye tasarlanmamis. Bu bir gravur cihazi.

Ben 0.8mm ile delinmis bakirli delikli pertinax deliklerini 1, 1.5mmye genisletmek icin aldim. Aletin hafifligi ve parmaklariniza kalem gibi oturmasi nedeniyle cok zarif isler yapmak icin kullanabiliyorsunuz.

Gelelim dezavantajina. Torku inanilmaz dusuk. Pertinaxin delikler hic delinmemis olsa muhtemelen cok zorlanir. Keza delik genisletmede ilk baslarda sivri konik kazima uclari kullandim alet biraz zorlaninca durup kaliyordu. Sonra topuz basli freze ucunu denedim de delik genisletme isi cok kolaylasti.

Uzerinde tek bir buton var. Ilk basista en yuksek devirle basliyor. Butona ikinci kez bastiginizda bir dusuk devire, ucuncu kez basinca da en kucuk devire geciyor. En son basista ise motor komple duruyor.

Keske boyle degil de bas calissin bas dursun olsaymis.

Gelelim onerirmiyim?

Eger Dremel tarzi bir aletiniz yoksa once o tip bir alet alin. Ardindan da bunu.

Ben cok sevdim.

Bu arada cihazin pilleri de icinde. USB kablo ile sarj oluyor.
 
Son düzenleme:
Takim capi fix. 2 kusur mm.

Sanıyorum 2.35mm

Bu yuzden bir de mandren siparisi verdim.

Mandren'i nereden sipariş verdin?

Bende aşağıdaki gibi Marathon SDE H37L1 var. Dişçilerin kullandığı bir ürün ve uç çapı (2.35mm) aynı. Uçlar çok kolay çıkartıp takılıyor ama bende 2.35mm uç yok. Böyle bir mandren bana da yarar, yakın zamanda bu projeyi yeniden ele alacağım. Çünkü 35 bin devir olduğu için inanılmaz konforlu bir çalışması var. Yapısından dolayı arka tarafındaki fan, ele doğru bir hava da üflediği için terleme vs yapmadan uzun süre çalışmak mümkün oluyor.

 
Hem Amerika'dan geliyor hem de pahalı imiş. Gümrük+Kargo başa bela olur. :mad:
 

Forum istatistikleri

Konular
5,866
Mesajlar
100,052
Üyeler
2,486
Son üye
mec4402

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top