Çizim konusunda pek iyi değilim. Yapmak istediğim;
-Akü doğru bağlandı ise önce akünün voltajı lcd ekranda görünecek, akü voltajı 7 voltun üzerinde ise akü cinsinin secilmesi istenecek. Seçilen akü tipine göre voltaj, akım ve şarj tipi ayarlanacak kod ile. Şarj işlemi başlatılacak, çekilen akım voltaj lcd ekranda görünecek vs.
-Akü voltajı 7 voltun altında ise ekranda düşük voltaj uyarısı verilecek ve pulse moduna geçilsin mi diye sorulacak. Kullanıcı ok verirse akü tipi seçtirilecek. Sonra darbeli mod için mosfet anahtarlanarak şarj edilecek.
-akü ters bağlanırsa ekranda uyarı verilecek ve buzzer çalacak.
Yapmak istedigim kabaca bu.SZBK07 dijital pot ile kontrol edilecek. Voltaj ve akım ayarlarını önceden giricem bilgilerini. Yani 13 volt için dijital pot kaçta olmalı, 3 amper için dijital pot şu ayarda olmalı gibi.
Kullanıcı akü tipini seçtiğinde dijital pot önceden bulduğum değere gelerek çıkış voltajını ayarlanmış olacak.
Çözemediğim kısımlar var, akü ters bağlanırsa sisteme geri akım akmayacak shotky diyottan ama ina260 a voltaj ters girmiş olacağından ina260 entegresini bozacak. Birde ters bağlantı olduğunda arduinoya bunu nasıl bildirebilirim çözemedim.
Kodlama kısmında sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.
Ustalardan fikir bekliyorum.