aliexpress bitmiş

devreci

Aktif Üye
Aradığım hiçbir şeyi bulamıyordum , önce alışveriş yaptığım linkleri denediğimde ülkenizde ulaşılamıyor diye hata veriyor.

Konumu farklı bir ülkeye ayarladığımda ise her şey normale dönüyor.

Yani türkiyeye satışı nerdeyse tüm dükkanlar durdurmuş sadece ıvır zıvır pahalı üçbeş dükkan kalmış .

Mesela fpga hiç yok , tang nano vardı hiç yok, kaynak malzemelri , igbt, stm32 çipleri bikaç pahalı dükkan dışında yok spesifik malzeme bulmak imkansız.

Lafta değil adamlar ülkeyi harbiden bitirdi .

En son malzeme satın aldığım dükkanlar:

W Official Store, ZIshan Global Store, WCH Official Store, SNAKOL Instrument Store, FYD Open Source Hardware, Shenzhen Zhongxing Electronic Technology Co Ltd Store, PiShare Store, FYD Open Source Hardware

Hepsi Türkiye'ye kapıyı kapatmış...

sürekli gümrük sorunu çıkıp aliexpress masrafları bunlara yıktığı için uğraşmak istemiyorlar. toplam pazarın %0.05 ini kaybetmek de pek umurlarında olmuyor.

Bu sistemi çıkaranlar, onaylayanlar, arka çıkanlar inşallah bir gün bitap, çaresiz ve savunmasız kalır.

bkz: https://i.hizliresim.com/pgzi0u4.jpg

O adı geçen itfayeci var ya, önce kendi, sonra su veren hortumu teker teker ilk önce köprünün başı, sonra sonu, sonra da ortasına götürülür elbet.
O hortum da ziyan edilmez elbet, kullanılır bir yerlerde.

Ve itfayeciden sonra kardeş, elbet sırası bellidir herkesin, o gün adalet de hakkaniyet de herkez içindir çünkü.

Motoruma işlenmiş çelik parça aldım, Türkiye'de yoktu, yoktu arkadaşım anlamıyor musun?
630 tl, kargomu almaya gittim 2100 tl para ödedim 1 bana 2 devlete. Soyguncu dahi insaf eder emek etmişsin kardeşim yarısı senin yarısı benim derdi. Kargosunu kdv sini cartını curtunu amcasının atkısına kadar ödemişim bu nedir?

Bu nedir arkadaşım?

Zerre hakkım dahi haram olsun. Bu devran döner bir gün, ne şaha kalır ne vezirine.

Son düzenleme:
Aradığım hiçbir şeyi bulamıyordum , önce alışveriş yaptığım linkleri denediğimde ülkenizde ulaşılamıyor diye hata veriyor.

Konumu farklı bir ülkeye ayarladığımda ise her şey normale dönüyor.

Yani türkiyeye satışı nerdeyse tüm dükkanlar durdurmuş sadece ıvır zıvır pahalı üçbeş dükkan kalmış .

Mesela fpga hiç yok , tang nano vardı hiç yok, kaynak malzemelri , igbt, stm32 çipleri bikaç pahalı dükkan dışında yok spesifik malzeme bulmak imkansız.

Lafta değil adamlar ülkeyi harbiden bitirdi .
Bağıra bağıra "gençler ülkeden gidin", "bu ülkede sizin için gelişme imkanı yok" deniliyor.

Büyük ihtimalle komplo yaptılar , bu kadar dükkanın hızlı bir şekilde alışverişe kapanması normal değil.

Tamamen yasaklandı deseler insanlar tepki gösterirdi , onlar da bu haysiyetsiz yöntemi kullanıp çinden gelen ürünlere gümrükte el koydular , bu durum hızla duyulunca dükkanlar olduğu gibi siparişi yasakladı.

Bunlarda utanma arlanma da yok , çinli dolandırıcı satıcılara bile rezil olduk.

benim sepetimde de ürünlerin %70'i Ürün seçilen ülkeye/bölgeye teslim edilemiyor diyor.

en son geçen ay bir tane jlink almıştım sorunsuz geldi. şimdi aynı ürüne girdim ve Üzgünüz, bu ürün şu anda konumunuzda kullanılamıyor.
diyor.

tangda diye bir firmadan toroid core almıştım. ürün çıkmıyor ama firmanın sayfasına da türkiyeden erişilemiyor. konu satış fiyaıtının 30 euro üzeri olması değil. türkiyeye satışı tamamen kapatmış gibiler.

Son düzenleme:
Sepette çeşitli dükkanlardan 90 ürün var 40 küsuru Türkiye'ye satışı kapatmış. Sitenin en azından elektronik konusunda yarısı gitmiş bile.

Önceden bir ürünün muadilini, çinde üretilen versiyonunu ararken aliexpress e sık sık başvururdum. Örneğin dişli kutusu mu arıyorsunuz orada arar satıcı bulur konuşa konuşa aradığımı bulurdum, böyle bulduğum kaliteli üreticiler var. Geçen benzer bir şey için girdim aradım hiç bir şey çıkmadı. Sonra rastgele şeyler aradım, benim açımdan çer çöp dışında hiç bir şey yok. Sanırım Türkiye pazarı artık onlar için yok, zaten çok büyük bir pazar değildik diye düşünüyorum. 5-6 sene önce bile bir satıcı Türkiye de olduğum için satış yapmak istememişti, ithal edicem ben gümrükten her türlü alırım bu ürünü diye dil döke döke ikna etmiştim.

Forum istatistikleri

Konular
8,422
Üyeler
3,333
Son üye
cem aksel

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back