JBC CD-2BQF havya da T245 kol ile C245741 uç takılıyken bazı testler yaptım.
Hibernate 20C° ile ayarlanan sıcaklık olan 350C° ye ulaşması 7 saniye sürdü
Uyku 90C° ile ayarlanan sıcaklık olan 350C° ye ulaşması ise 5 Saniye sürdü.
ben kronometre tutuyorum.Benim JBC DME cihazında denedim şimdi. Hibernate modunda iken (20 ℃) T245'i yerinden kaldırdım ve aynı anda timer'i başlattım. Lehim 5 saniyeden önce erimeye başladı. Üreticinin verdiği "heating time" muhtemelen bu.
Bir de durup durmadiklarini test edin derim, tam 350 de durabiliyorlar mi?
Bu cihazlar endüktif ısıtma mı yapıyor?Benim JBC DME de şu anda T245 in sıcaklığı 380 ℃ ye ayarlı. T245 i yerinden kaldırdığımda sıcaklık en fazla 390 ℃ ye çıkıyor, sonra ayarlanan değere iniyor ve stabil hale geliyor.
Bu cihazlar endüktif ısıtma mı yapıyor?
Teşekkür ederim, hızlı ısınması sebebiyle acaba endüktif mi diye düşündüm. Uzun zamandır Weller Whs40 kullanıyorum, bir ara Weller Whs81 ve Metcal kullanmıştım. Metcal endüktifti ve çok güzel bir havyaydı.Rezistans kullanılıyor. Voltaj 24 V, akım ise ilk anda 7 A gibi oluyor sonra uç ısındıkça PID devreye giriyor.
Haklısın kesinlikle...@TA3UIS şu anda paranın alabileceği en iyi lehimleme istasyonlarından birisini aldın, artık cihazın üretici tarafından verilen parametreleri sağlayıp sağlamadığını teyit etmeyi bırak, aletin keyfini sür biraz
Tam hatırlamamakla beraber ekrandaki değere güveniyorsak 20-30 derece fazlaya sıçrıyor ilk başta.ilk kalkis ta 10 derece sapma cok iyi , Aixun da bu ne kadardir acaba?
O kadar kisa zamana gore fena sayilmaz aslinda, 2 sn de isiniyor cunkuTam hatırlamamakla beraber ekrandaki değere güveniyorsak 20-30 derece fazlaya sıçrıyor ilk başta.
Evet tamda söylediğiniz gibi, görece büyük bir istasyonu ve sadece açma kapama anahtarı vardı.Metcal de çok iyi bir havya. Ama benim bildiğim modellerde sıcaklık ayarı falan yoktu. Ucun belli bir karakteristik sıcaklığı vardı ve o sıcaklıkta stabilize oluyordu hep. Ana makinada da ne ayar düğmesi vardı nede sıcaklık göstergesi. Bilmiyorum, ben her şeyi ayarlı olan, ne yaptığını da gösteren cihazları seviyorum