Geçmiş aylarda dolar fırlamadan önce bu cihazı Elektrovadi.com dan almıştım.
Aslında alırken amacım SMPS Feedback Compensation üzerine çalışmaktı.100 Msa/s olmasına rağmen gayet güçlü bir cihaz.
LC filtrenin bode eğrisi üzerinde çalışıyorum.Texas amcamıza göre bu grafinin şu şekilde olması lazımken pratikte böyle bir durum çıkıyor.
Farklı çıkmasına sebep ise sanırım komponent kalitesi.Burda çıkma bir indiktör ve kondensatör kullandım.
Bu cihaza gelirsek fiyatı uçmuş olmasına rağmen bence verdiği nitelikler bakımı ile osiloskop almak yerine tercih edilebilir.
Bize sundukları;
1.Osiloskop (2 Kanal)
2.Fonksiyon Jeneratörü (2 Kanal)
3.Güç kaynağı (Simetrik Çıkışlı (+5)-0-(-5))
4.Voltmetre (2 Kanal)
5.Lojik Analizör
6.Spektrum Analizör
7.Network Analizör
8.İmpedans Analizör
9.Protocol Analizör (SPI,UART vs.)
10.Daha sayamadığım yazılımı olan Waveforms yazılımının ek özellikleri.
11.Rigol bile DS1054Z modeline yazılım güncellemesi yaparak demo versiyondan official versiyona geçirmesine rağmen bu kadar özelliği bu fiyata sağlayamıyor.
12.Öğrenci arkadaşlar için bence uygun bir f/p ürünü.
Aslında alırken amacım SMPS Feedback Compensation üzerine çalışmaktı.100 Msa/s olmasına rağmen gayet güçlü bir cihaz.
LC filtrenin bode eğrisi üzerinde çalışıyorum.Texas amcamıza göre bu grafinin şu şekilde olması lazımken pratikte böyle bir durum çıkıyor.
Farklı çıkmasına sebep ise sanırım komponent kalitesi.Burda çıkma bir indiktör ve kondensatör kullandım.
Bu cihaza gelirsek fiyatı uçmuş olmasına rağmen bence verdiği nitelikler bakımı ile osiloskop almak yerine tercih edilebilir.
Bize sundukları;
1.Osiloskop (2 Kanal)
2.Fonksiyon Jeneratörü (2 Kanal)
3.Güç kaynağı (Simetrik Çıkışlı (+5)-0-(-5))
4.Voltmetre (2 Kanal)
5.Lojik Analizör
6.Spektrum Analizör
7.Network Analizör
8.İmpedans Analizör
9.Protocol Analizör (SPI,UART vs.)
10.Daha sayamadığım yazılımı olan Waveforms yazılımının ek özellikleri.
11.Rigol bile DS1054Z modeline yazılım güncellemesi yaparak demo versiyondan official versiyona geçirmesine rağmen bu kadar özelliği bu fiyata sağlayamıyor.
12.Öğrenci arkadaşlar için bence uygun bir f/p ürünü.
Son düzenleme: