Anan Hermes HF +6M SDR transceiver

TA1AST

Üye
1000191394.jpg
1000191395.jpg
1000191397.jpg
1000191399.jpg

Önce bir çalıştırıp sonra kutu dizaynı yapmayı planlıyorum.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.Desteklerinizi bekliyorum.

merhaba direct conversion bir alıcı, aynı zamanda düşük güçlü tx de yapıyor. tx katı da direkt conversion dac bu yüzden mutlaka lpf veya bpf ile kullanılmalı. wspr/ft8 projelerinde deneyesel olarak tx yapılabilir. ya da 10w-100w arası çıkış katları eklenebiliyor. LTC2208 aslında docsis kablo modemler için üretilmiş bir chip ama içindeki adc ve dac bu işlere de çok uygun.

size ne tür bir bilgi lazım ?

• 10-20W RF output on 160 – 10m amateur bands, 8-10W on 6m

Önce bir çalıştırıp sonra kutu dizaynı yapmayı planlıyorum.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.Desteklerinizi bekliyorum.
Verici olarak çalıştırdığında uzak web sdr radyoların görüntülerini paylaşabilir misin?
Amatör telsizci lisansı almak istiyorum ama cihazlar aşırı pahalı. :)

merhaba direct conversion bir alıcı, aynı zamanda düşük güçlü tx de yapıyor. tx katı da direkt conversion dac bu yüzden mutlaka lpf veya bpf ile kullanılmalı. wspr/ft8 projelerinde deneyesel olarak tx yapılabilir. ya da 10w-100w arası çıkış katları eklenebiliyor. LTC2208 aslında docsis kablo modemler için üretilmiş bir chip ama içindeki adc ve dac bu işlere de çok uygun.

size ne tür bir bilgi lazım ?
Konnektor baglantilari vs. Program gibi

GnuRadio'yu çok duyuyorum. Açık kaynak ve yaygın kullanımı var. Ben olsam onunla denemeye başlardım.

Bu arada avatar resminde güzel RF cihazları görüyorum. Solda bir sinyal jeneratörü, yanında da 2 port VNA var galiba. Cihazlar hakkında bilgi verebilir misin?

Konnektor baglantilari vs. Program gibi

hem başlıkta hem de bazı fotoğraflarda Anan-10E modeli hermes HF sdr var ama
resimlerini paylaştığınız kart gene aynı markanın (apache labs) Hermes HP SDR kartı bu çok daha eski bir kart (2010-2011)

elinizdeki karta göre sizin open open HP SDR projesi üzerinden ilerlemeniz ve bilgilere ulaşmanız gerekiyor.
yazılım olarak GNU sdr kullanırsanız bu size direkt olarak bir alıcı gibi kullanma şansız vermez.
GNU sdr daha çok görsel olarak sistem yapılandırma sinyal analiz ve üzerine kod geliştirme gibi durumlarda işinize yarar.

HF alıcı olarak Power SDR yazılımı önerilmiş ama source listesinde hermes gördüğünüz diğer tüm sdr yazılımları da
kart üzerinde gerekli kurulumu ve network ayarlarını yaptıktan sonra aynı şekilde iş görecektir. sdr console ve sdr angel en yaygın iki yazılım.
bu yazılımlar içine eklenen envai çeşit pluginler ile ft8, wspr, analog tv, sstv gibi birçok sinyali demodule edebilir.

power sdr:
https://ke9ns.com/flexpage.html

projenin linki:

kartla ilgili kurulum kılavuzu:

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,359
Üyeler
3,314
Son üye
tarık bektaş

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back