Sercan
--
@taydin Virtins Signal Generator'ü inceleyince buradakileri altına yorum olarak yazacaktım ama ayırmak daha verimli olabilir diye burada ayrıca konu olarak yazıyorum. İmkanlar çerçevesinde incelemeyece çalışacağım, belki benden daha detaylı bir incemelesi de yapılabilir...
Play Store'da Keuwlsoft tarafından geliştirilen çift kanal Function Generator isminde bir program var. Ben bu programı uzun zaman önce kurdum ama ölçme imkanım olmadığından sınırlarını hiç doğrulayamadım, haliyle kullanmayıp bir köşede unuttum. Bu program sayesinde telefonunuzu belirli limitlerde fonksiyon jeneratörü olarak kulanabilirsiniz. Bu limitleri kullanacağınız cihazın ses çıkış kalitesi belirliyor.
Programı önce şebeke sorunu olan ve kullanmadığım bir ASUS telefona kurdum.
Telefon ses çıkışının tepe noktaları 1.5 V. 1 Hz de çok zayıf bir sinyal alıyorum. 3 Hz biraz canlanmaya başlıyor fakat tam olarak 50 Hz frekansta 1.2 V tepe gerilimlere ulaşıyorum.
Not: soldaki sinyal 1 Hz sağdaki ise 3 Hz. Geçiş sırasında sinyali durdurdum.
Bu da 50 Hz deki sinyalin görüntüsü.
Programın kare ve testere dalga formaları da mevcut ama bu frekanslarda çok kötü sonuç veriyor.
Mesela bu 50 Hz kare dalga
Bu ise 50 Hz testere
Program 22 kHz sinyale kadar çalışsada bu telefon ile 1.5 v tepe gerimleri verebildiğin en yüksek frekans 5 kHz. Sonra sinyal kademeli olarak zayıflamaya başlıyor. 20 kHz'den sonrası yok.
Play Store'da Keuwlsoft tarafından geliştirilen çift kanal Function Generator isminde bir program var. Ben bu programı uzun zaman önce kurdum ama ölçme imkanım olmadığından sınırlarını hiç doğrulayamadım, haliyle kullanmayıp bir köşede unuttum. Bu program sayesinde telefonunuzu belirli limitlerde fonksiyon jeneratörü olarak kulanabilirsiniz. Bu limitleri kullanacağınız cihazın ses çıkış kalitesi belirliyor.
Function Generator - Apps on Google Play
Dual channel function generator for the audio output.
play.google.com
Programı önce şebeke sorunu olan ve kullanmadığım bir ASUS telefona kurdum.
Telefon ses çıkışının tepe noktaları 1.5 V. 1 Hz de çok zayıf bir sinyal alıyorum. 3 Hz biraz canlanmaya başlıyor fakat tam olarak 50 Hz frekansta 1.2 V tepe gerilimlere ulaşıyorum.
Not: soldaki sinyal 1 Hz sağdaki ise 3 Hz. Geçiş sırasında sinyali durdurdum.
Bu da 50 Hz deki sinyalin görüntüsü.
Programın kare ve testere dalga formaları da mevcut ama bu frekanslarda çok kötü sonuç veriyor.
Mesela bu 50 Hz kare dalga
Bu ise 50 Hz testere
Program 22 kHz sinyale kadar çalışsada bu telefon ile 1.5 v tepe gerimleri verebildiğin en yüksek frekans 5 kHz. Sonra sinyal kademeli olarak zayıflamaya başlıyor. 20 kHz'den sonrası yok.